Sæt aircondition i bilen

30 marts of 2014 Af

I dag tilbringer mange personer en stor del af deres liv bag rattet i deres bil. Det er derfor naturligt, at man ofte ofrer en stor sum penge på en god bil, så man har krav på lidt luksus, når man kører så mange timer dagligt. Det er de senere år især blevet populært at installere aircondition i bilen, selvom det er en ret stor udgift. Men indeklimaet bliver så meget bedre, at pengene er givet godt ud.

 

Få udført aircondition service med to års mellemrum

Har du en nyere bil, har den i langt de fleste tilfælde et halv– eller fuldautomatisk køleanlæg. Dette fungerer ved at nedkøle luften, inden den kommer i cirkulation i kabinen, så der altid er et behageligt indeklima uanset, hvor varmt det er udenfor. Lige meget hvor ny bilen er, bør du imidlertid sørge for aircondition service på den med højest to års mellemrum. Ved service på airconditionanlæg her hos Dansk Auto Service, kontrollerer vi altid hele anlægget for utætheder. Selv på en ny bil siver op mod 1/10 af kølemiddelet nemlig ud gennem samlinger og pakninger på blot et år. Mangler anlægget kølemiddel, vil kompressoren sige stop. Derfor fylder vi også altid nyt kølemiddel på ved aircondition service.

 

Her kan man læse om de store prisforskelle i service, det er en ren jungle.

http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article1770026.ece

Aircondition en ren pengesluger

Der er store prisforskelle på at få nødvendig service på klimaanlæg.

Serviceudgiften til bilens klima-anlæg er en ren prisjungle, og der er store besparelser, hvis man kigger sig godt for. Det viser en pristest, som EB-Biler gennemførte i ugen op til pinse. Flere hundrede procents forskel fra billigste til dyreste operatør. Og man kan ikke bare springe over. Klimaanlæg på bilen skal serviceres for at bevare sin virkning. Men det kan gøres for få hundrede kroner, viser vores test, som også afslører at dyreste reparatør skulle have 1500 kr. for arbejdet.

Billigst i telefonrundringningen er Højbjerg Autoservice, der oplyser, at de skal have 250 kr. for at sætte maskinen på dit klimaanlæg. Hvis der også skal efterfyldes kølemiddel er Højbjerg Autoservice ligeledes billigst med 63 øre pr gram. Et system indeholder normalt mellem 500-700 gram og taber mellem 80 og 100 gram om året. Kommer niveauet for langt ned holder anlægget op med at køle, og hvis du er uheldig, tager kompressoren skade. Så det er dumt at vente til virkningen bliver dårlig. Hellere forebygge end reparere. Dyrest i undersøgelsen er Audi Fredericia, der tager 1.500 kr. for et service – det er dog alt inklusive, så du betaler ikke ekstra for kølemiddel.

 

Stor forskel på rens

Også på rens af systemet er der store forskelle i pris. Men også i ydelsen, da en rens blot kan være en spraydåse der stilles i kabinen, mens anlægget kører. Det kan tage eventuel dårlig lugt, men kan også give en stærkt parfumeret stank i bilen nogle dage efter. Ikke noget du skal gøre lige inden ferieturen. En rens kan også indebære, at der sprayes desinficerende væske direkte ind på kølelegemet, og det kan indeholde en manuel afrensning af huset med kølelegemet og eventuelt også pollenfilterhuset. En kombination af de to sidste løsninger er den bedste, og som regel også den dyreste.

 

Hold systemet i topform

Anlægget skal bruges jævnligt også om vinteren. Pollenfiltret skal skiftes, så ofte som servicebogen siger. Og så skal anlægget tilsluttes en a/c-maskine minimum hvert andet år, og gerne hvert år. Hvis din temperatur pludselig ikke vil, som du vil, skal der sikkert bare renses med en sensor. Nogle anlæg få en sur lugt, der skyldes råd eller skimmelsvamp i køleelementet. For at undgå det er det vigtigt at skifte pollenfiltret jævnligt og af og til rense manuelt omkring køleelementet. Det kræver værkstedsbesøg eller gode gør-det-selv-evner. Nogle mener, det er en god idé at slukke for airconditionen og skrue op for blæseren de sidste 10 minutter af køreturen. Det skulle tørre kølelegemet ud, så svampen ikke kan få fodfæste. Uanset om din bil har klimaanlæg eller aircondition, skal det serviceres på samme måde, da det bruger de samme komponenter til at køle luften ned.

 

Prisen

 

Her kan du læse en rigtig god artikel om montering af aircondition i bil, som altså koster fra 10.000 kr. til 25.000 kr.

http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/149/68/Camp_052-53.pdf

 

Previous:

Hvor finder man bedst brugte bildele

Next:

Delebilen, dur ideen?

You may also like