Visse forsikringsselskaber tilbyder at give deres kunder en gratis lånebil med i deres kaskoforsikring på deres bil, således man ikke selv skal bruge penge på at leje bil, når kundens egen bil er på værksted. Det kan nemt koste op mod 500 kr. om dagen at leje bil, så derfor kan du måske spare mange penge på billeje, hvis uheldet er ude med din egen bil. Forsikringsselskabet Codan tilbyder gratis lånebil til sine kunder, og du kan på deres hjemmeside læse mere om muligheden.

Dette omfatter ordningen med gratis lånebil

Det koster masser af tid, udgifter og besvær, hvis man kommer ud for en skade med sin bil. Bilen skal på værksted, og man skal jo stadig bruge bil i de dage, hvor bilen er væk. Og hvordan kommer man over til biludlejningsfirmaet, og hvordan får man afleveret lånebilen, når man er færdig med den? Dette er nemt, hvis man har en ordning med gratis lånebil, da denne bilhenter service også omfatter fri levering og afhentning af lånebilen.

Forsikringsselskabet sørger for at få din skadede bil bragt til et værksted, og de får også leveret en lånebil til dig, således du ikke længere er strandet. Når din bil er færdig, bliver den afleveret på din bopæl, og de sørger også for at afhente din lånebil. Ordningen hedder Bilhenter, og ordningen er normalt gratis og kan anvendes sammen med din kaskoforsikring, hvis din bil har fået en skade, der er dækket af din kaskoforsikring.

Hvilken ordning bør man vælge?

Du bør naturligvis vælge en bilforsikring, der passer til dit behov. Det kan jo være svært at vide på forhånd, om din bil bliver indblandet i trafikuheld og får skader, så derfor er det bedst at være garderet i forvejen, og især når det ikke koster ekstra. Der er også mulighed for at tilkøbe en ordning, der omfatter vejhjælp, således man får en tekniker ud på uheldsstedet for at afhjælpe problemet med det samme. Der er typisk tale om mindre problemer såsom:

  • Påfyldning af brændstof.
  • Starthjælp til bilens batteri.
  • Blive trukket op af en grøft.
  • Skift af hjul.

Vejhjælp koster typisk 3-400 kr. årligt.