Biludlejning, hvor dyrt er det?

25 marts of 2014 Af

Når man er 18 år kan man tage kørekort, og de fleste drømmer om at få en bil med det samme, idet man dermed opnår den ultimative bevægelsesfrihed, og man bliver uafhængig af offentlig transport. Men det koster mange penge at have en bil, så derfor venter man ofte med investeringen så længe som muligt. Visse personer køber faktisk aldrig en bil, fordi de kan få deres transportbehov dækket af taxa eller offentlig trafik. Men en sjælden gang imellem kan det alligevel blive nødvendigt at leje en bil, hvis man for eksempel skal på ferie eller hvis man skal flytte. Hvad skal man så leje, og hvad koster det?

 

Hvad koster det?

Priserne på at leje en bil varierer meget. En mindre bil er naturligvis billigere at leje end en stor dyr luksusbil. Af administrative årsager får man naturligvis rabat, hvis man lejer en bil i en længere periode. Så det første man skal gøre sig klart er altså, hvor mange km man skal køre i alt, samt hvor meget plads der skal være i bilen.

Skal man flytte, kan det jo blive nødvendigt at køre flere gange, men samtidig skal man tænke over, at det ofte koster ekstra, hvis man kører mere end 100 km om dagen.

De ekstra km er ofte temmelig dyre, og især hvis man ikke har oplyst om kørselsbehovet i forvejen. Så man får altid mest for pengene, hvis man undersøger markedet først. Det er jo bedst, hvis man kan nøjes med at leje bilen i måske kun 1 dag, så du bør afhente bilen fra morgenstunden, så du hurtigere kan blive færdig. Der findes ofte weekendrabatter, hvis du skal bruge en bil i flere dage i træk.

 

For fattigrøven

I udlandet startede en trend som hed ”Rent-a-wreck”, og den blev også lanceret i Danmark som ”Lej-et-lig”. Det var biler i meget dårlig stand, som var ret billige at leje. Kæden findes mange steder i verden men ikke længere i Danmark. Et par nemme hjemmeside kan sammenligne mange forskellige biler med få klik:

http://billeje-pris.dk/

http://www.billejeguiden.dk/

Så det er faktisk muligt at leje en lille bil for under 100 kr. om dagen, hvis man lejer den i en uge. Men hvis man kun skal leje en bil i en dag, så svinger prisen ofte fra 500-2.000 kr.

På businessclass

En god mellemklassebil kunne bære en BMW eller en Mercedes, men så er vi hurtigt oppe i et prisniveau på 1.500 kr. om dagen, men hvis man tager den i en uge, kan man få den for under 5.000 kr.

Hvis du kender flere sider hvor man kan leje billige biler, eller hvis du har flere gode tips og råd så del dem gerne med os.

Previous:

Fordele og ulemper ved at købe ny bil

Next:

Køb en brugt hyrevogn

You may also like