Man må efterhånden leve under en sten, hvis man ikke har hørt om klimakrisen. Vi har flere muligheder for at gøre for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Transport, shipping, lastbiler og benzin er nogle af de knapper, man kan skrue på. Det er en branche, der er fuldstændig uundværlig, og branchens energiforbrug og arbejdsmetoder kan i nogle tilfælde blive mere bæredygtige og grønne. Det er mange firmaer allerede i gang med. Hvis du gerne vil søge videre om bæredygtig transport, så læs mere her.

I denne artikel kan du læse mere om tips til at være mere bæredygtighed under din kørsel.

Gode råd til valg af bil

Det er heldigvis attraktivt for firmaer at søge bæredygtige løsninger. Kunder og investorer er interesserede i social og klimamæssig ansvarlighed. Desuden kan bæredygtige løsninger ofte være mere effektive, smartere og billigere i det lange løb – især for klimaet. Det er der også fokus på, når det handler om den daglige transport i biler, og derfor bliver der udviklet meget på el- og hybridbiler.

Hvis du er på jagt efter en ny bil, kan du overveje en elbil eller en hybridbil, som halvt kører på el og halvt på fossilt brændstof som diesel og benzin. Der er efterhånden placeret ladestandere landet over, og det er også muligt at få fat på en, som kan stå i din garage eller indkørsel.

Derudover kan der være forskel på de forskellige producenters omtanke for miljøet under produktionen af de forskellige biler. Nogle bilproducenter profilerer sig netop med en bæredygtig profil. Det kan være værd at dykke ned i.

Små tiltag i din kørsel

Mange bække små… Det kan også være gældende for din kørselsvaner. Du kan f.eks. overveje, om der er nogle tidspunkter, det ville være lige så nemt at tage cyklen i stedet for bilen, om du holder i tomgang frem for at slukke motoren og lignende.