Det er en kostbar affære at være bilejer, men en bil kan nu alligevel løse mange af dine transportproblemer, så derfor bør du overveje at få bil i stedet for at bruge cykel, scooter, tog, bus og taxi. Det er komfortabelt med en bil, da du er sikret mod vind og vejr, har mulighed for at medbringe masser af varer, og så sparer du normalt også masser af transporttid.

Du skal naturligvis afveje alle fordele og ulemper ved anskaffelse af en bil, da den kan være ny eller brugt, og kan købes eller leases. Den billigste løsning er at købe en brugt bil og beholde den i så mange år som muligt, da det er en del billigere end at lease en tilsvarende bil, også selvom du må tage et kviklån for at få bilen finansieret.

Skal du købe eller lease?

Alle bilister skal hvert år betale flere udgifter på deres bil, uanset om den er købt eller leaset. Det drejer sig om alt lige fra brændstofudgifter til bilforsikring.

Leasingkunder skal desuden betale en månedlig leasingydelse på cirka 2.000-5.000 kroner for at have rådighed over bilen, mens bilejere skal betale af på deres eventuelle billån.

Bilejere må også forvente et værditab på deres bil samt udgifter til service og reparationer, men alligevel kan det være en god idé at købe en bil.

Du bør dog lease en bil, hvis du kun skal anvende den i 1-3 år, da leasing så er billigere end bilkøb, hvorimod det på længere sigt altid er billigere at købe en bil frem for at lease.

Hvis du vil købe en helt ny bil eller en lettere brugt bil, der er under 3 år gammel, så tilbyder de fleste bilforhandlere et attraktivt billån, hvilket du bør overveje.

Men hvis du har fundet en ældre bil i rigtig god stand til en fornuftig pris, så må du tage et fornuftigt kviklån uden for høj rente for at finansiere bilen.

Sådan finder du det bedste kviklån

Kviklån betegner vi normalt som et lån, der kan godkendes på få timer, og denne type lån er reelt set det samme som et almindeligt forbrugslån, da kviklån ofte er op mod 20.000 kroner, mens forbrugslån kan være på op mod 300.000 kroner.

Selve låneprocessen er faktisk den samme for disse lån, da lånefirmaet har brug for kendskab til dine indtægter og udgifter samt dine gældsposter. Ud fra disse oplysninger kan de tilbyde dig et lån af en vis størrelse og til en individuel rente.

Der findes en smart metode til at få det billigste lån, da du kan søge kviklån hos Lendme.dk og få svar fra alle bankerne. Det er både nemt, gratis, lynhurtigt og meget effektivt, da du bare skal lave én låneansøgning, hvorefter Lendme som et naturligt mellemled mellem dig og bankerne sørger for at indhente lån fra dem alle.

På den måde kan du vælge det kviklån, der giver dig de bedste lånebetingelser, og der bør du fokusere på en lang løbetid samt den lavest mulige ÅOP (årlige omkostninger i %).

ÅOP er nemlig den eneste sammenlignelige størrelse blandt lånene, da den indeholder alle låneomkostningerne herunder lånerenten samt andre lånegebyrer.