Alle bilejere og leasingtagere har en lovpligtig bilforsikring, og det kan overordnet set være en ansvarsforsikring eller en mere dækkende kaskoforsikring. Man kan som regel skræddersy betingelserne for din bilforsikring rimeligt fleksibelt, således du får den mest optimale forsikring på din bil. Men man bør alligevel tjekke policens dækning og omfang, fordi måske har man glemt noget vigtigt, som den alligevel ikke dækker. Det koster som regel kun ganske lidt at tage et par ekstra punkter med i policens dækning på din bilforsikring, men hvis man medtager de rette typer dækning, så er man altså bedst sikret mod dyre skader.

Generelt om bilforsikringer

Hos de fleste forsikringsselskaber verden over kan man ofte forsikre sig selv, sin familie, sin bolig og hus mod alle former for uheld og skader herunder tyveri, indbrud, brand, hærværk og skader i trafikken. En ansvarsforsikring på bilen vil kun dække skaderne hos modparten, såfremt uheldet helt eller delvist skyldes dig selv. Ansvarsforsikringen er langt billigere end den dyrere kaskoforsikring, men det skyldes jo, at kaskoforsikringen også dækker skaderne på din egen bil, selvom om du har haft en del af skylden ved uheldet. Den dyreste præmie får man, hvis man helt vil undgå en selvrisiko (selvbetaling ved skader), men hvis man kører rutinemæssigt og ansvarsbevidst, så kan man roligt hæve størrelsen på sin selvrisiko og opnå en langt billigere bilforsikring.

Udregn selv størrelsen på din bilforsikring

På flere hjemmesider kan man i dag nemt og hurtigt udregne præmien på sin bilforsikring, idet man for eksempel på Codan.dk kun skal indtaste disse oplysninger:

  • Bilens nummerplade (eller navn, alder, mærke, model og motor).
  • Antal kørte km pr. år.
  • Farven på nummerpladerne.
  • Dine kontaktoplysninger.
  • Antal år med skadefri kørsel.
  • Antal skader betalt af et forsikringsselskab indenfor de sidste tre år?

Man kan altså ganske hurtigt få et præcist tilbud på en passende bilforsikring, og man kan som hovedregel opnå en del samlerabat, hvis man kombinerer flere forsikringer i samme forsikringsselskab som en form for loyalitetsbonus.