Vi kender alle til de dyre priser, når man vil leje en bil for bare en dag eller flere. Men mange gange har man jo kun brug for en bil til en kortere tur i en time eller 2. Så er det jo alt for dyrt at leje en bil til dette ene formål. En taxa tur er også en stor udgift, så hvis man ikke har familie eller venner i nærheden til at give et lift, ja så er man ofte henvist til cykel eller offentlig transport. Dette virker også i mange tilfælde, og det dækker måske også dit normale transportbehov. Men alligevel er der et behov for dem, som en gang imellem får brug for en bil i få timer. Man deles om en bil. Man booker bilen i forvejen, og man fylder den op med benzin efter kørslen, så den altid har fuld tank. På samme måde som hos bil udlejeren. Men mange kan altså leje den samme bil flere gange på en dag.

 

Konceptet

Ideen i det hele er altså, at alle medlemmerne af denne delebils klub får en nøgle til bilen. Så har man et online bookingskema, hvor kun 1 ad gangen har råderet til bilen. Der udfyldes så et km-skema, så man hver måned kan udskrive regningen, til dem der har kørt i bilen i perioden. Denne løsning er enkel og billig for alle, og man kan jo betale et lille månedligt abonnement for at være tilmeldt ordningen. Derved kan man altså selv køre i stormagasinet og handle stort ind eller tage hele familien med på familiebesøg.

 

Hertz fik ideen

Hertz er et internationalt biludlejningsfirma, som oprindeligt udviklede ideen, som er blevet populært i de største byer i landet. De har en speciel hjemmeside om delebilen:

http://www.delebil.dk/

 

 

Delebiler er gode for miljøet

Delebiler er både økonomiske og praktiske – for såvel private som for virksomheder. Der er store fordele ved at bruge Delebilen i stedet for egen bil eller som supplement til cyklen og offentlig transport. Allerede i 1980’erne begyndte man med delebiler i Schweiz, og idéen bredte sig hurtigt til Tyskland, Holland og Østrig. I 1998 blev Hertz Delebilen oprettet i Danmark. En delebil erstatter typisk 4-5 privatbiler, hvilket betyder at trafikintensiteten, parkeringsproblematikken og kilometerforbruget nedsættes ved brug af delebiler.

 

Man opnår stor valgfrihed med delebilen

Delebilen giver dig mulighed for at vælge mellem flere forskellige bil størrelser bl.a. stationcars og varebiler og på alle tidspunkter af døgnet.

Offentlig transport +Delebilen

Hertz Delebilen er en perfekt partner til det kendte trafiktilbud. Tag cykel, tog eller bus når du ikke lige har brug for en bil, du fristes derfor heller ikke til unødig og dyr bilkørsel.

 

 

Billede: bebedotno