Bliv en bedre bilist

13 april of 2014 Af

Du føler det måske ikke altid, men man kan sagtens forbedre sine evner bag rettet ved at blive en bedre bilist for sine medkørende. Det skaber både en mere sikker trafik, men det sørger om noget også for, at du kommer nemmere og bedre igennem trafikken uden uheld og lignende. Det er vigtigt hele tiden at have fokus på sig selv og sin egen kørsel som nemt, uden du måske selv har lagt mærke til det, kunne blive bedre. Derfor kommer der her nogle gode og brugbare råd til, hvordan du kan blive en bedre bilist i trafikken.

Ingen mobiltelefon

Hvis der er noget, der kan forstyrre din og andres kørsel, så er det opmærksomheden på mobiltelefonen under kørsel. Det er forbudt! Fokus på mobilen skaber nemlig en langt større risiko for uheld i trafikken, da du derfor ikke har fuld koncentration på din vejbane. Så her er hvad du skal gøre, hvis din mobil vibrerer, og du absolut ikke kan vente:

  • Hvis du skal føre en samtale, der får dit fokus væk fra trafikken, så hold ind til siden
  • Hvis du vil læse en sms eller mail, så hold ind til siden, før du læser den og svarer
  • En mulighed på listen er faktisk også at lade være med at tage telefonen – eller sæt den på lydløs, når du kører bil. Så opdager du slet ikke, at der er nogen, der har brug for at høre fra dig. Og mon ikke, det lige kan vente, til bilen holder stille igen i garagen eller på arbejdet?

Generelle forbedringer

Man ved det godt: der er altid plads til små forbedringer eller justeringer, uanset om det handler bilkørsel eller ej. Derfor er der selvfølgelig også her lidt småforbedringer, som vil gøre kørslen for dig som bilist i trafikken meget mere sikker for dig og dine medkørende. Det er ikke helt så tosset faktisk.

  • Overhold altid hastighedsgrænserne, der er en grund til at de er der. Kører du for stærkt, er du til fare for dig selv og dine omgivelser, da du ikke kan nå at reagere 100 procent, hvis noget uforudset pludseligt sker.
  • Kør ikke hvis du er træt eller uoplagt. Rigtig mange ulykke sker, når føreren falder i søvn bag rattet – så vær nu for din egen skyld udhvilet, så du ikke overser noget vigtigt i trafikken.
  • Få øjenkontakt med andre trafikanter i kryds. Det er en god sikkerhedsforanstaltning, at du er opmærksom på hvad de andre trafikanter gør, så du er klar til at reagere, hvis et eller andet uventet skulle opstå.
  • Hold afstand til de andre biler og cyklister. Hvis bilen foran pludselig bremser, går det galt, hvis du er for tæt på, og så er heldet måske ude.

Med disse råd og forslag,  ønskes i en god køretur fremover!

Previous:

Bør man vælge gule eller hvide plader på bilen?

Next:

Hvilke dæk bør man vælge?

You may also like