De flyvende biler er på vej

04 juli of 2016 Af

Indtil videre har vi kun set flyvende biler i film, men de kommer nok ud til den brede befolkning indenfor nogle år, da man faktisk forsker meget på dette område. Google er ét af de firmaer, der er førende i forskningen og udviklingen af flyvende biler, og Googles medstifter Larry Page har selv investeret hele 100 millioner dollars i udviklingen af flyvende biler. Med så store summer til rådighed skal der nok komme resultater indenfor en kortere årrække, så det bliver spændende at følge med i udviklingen. I forvejen har Google jo allerede nu fremstilet selvkørende biler, der er godkendte til kørsel på de offentlige veje. Google har anvendt disse biler til at affotografere gader og veje overalt i verden fra disse biler, der er en slags kørende kameraer. Derfor har Google allerede nu en masse værdifulde erfaringer, der kan anvendes til konstruktionen af flyvende biler.

Firmaet bag de flyvende biler

Det drejer sig om firmaet Zee.Aero, der arbejder på at skabe en flyvende bil, og firmaet har naturligvis hovedkvarter i innovations-mekkaet Silicon Valley i den nordlige del af Californien, hvor man igennem mange år har fremstillet mange tekniske succeser. En af konkurrenterne på området er Kitty Hawk, der også forsker i højtflyvende teknologi, og Larry Page har også investeret i dette firma, så tilsyneladende er der stor tillid til både markedet og teknologien. Man har allerede nu foretaget flere testflyvninger på prøveflyvningsområdet i Hollister i Californien.

Fremtidsudsigterne

Der findes dog også mange skeptikere på området om flyvende biler, da der altid opstår det store spørgsmål om sikkerheden på området. Der er meget politik forbundet med lanceringen af denne teknologi, da vi sikkert vil se kommercielle flyvende biler på markedet før samfundet er parat til at anvende disse biler i det offentlige luftrum. Mange spørgsmål presser sig på, så derfor skulle man allerede nu forberede sig på, at de flyvende biler kommer før eller siden. Umiddelbart bør det jo være muligt at implementere et antikollisionssystem i både kørende og flyvende biler, således uheld og sammenstød kan holdes nede på et minimalt niveau. Men det er en underlig tanke, at der måske kommer biler flyvende gennem luftområdet over vore hoveder, men allerede nu er der jo en lovgivning om flyvende droner, så flyvende biler kommer nok snart på dagsordenen i folketinget.

Billede: FAA News

Previous:

BMW fejrer 100 års fødselsdag med koncept bil

Next:

Asynkronmotor og slæbering i fremtidens biler

You may also like