Når man har sin egen bil, så har man også selv ansvaret for, at den får skiftet sin olie til tiden. Dette afhænger jo af, hvornår der senest blev foretaget olieskift, samt hvor mange km., du kører. Når man køber en ny bil medfølger en service bog, hvoraf det fremgår, hvornår bilen skal have de regelmæssige eftersyn, samt hvornår der skal foretages olieskift. Ofte er det billigt eller gratis i de første par år hos den autoriserede forhandler, det er en del af fordelene for købere af en helt ny bil. Men har du en gammel bil, hvor service bogen ofte er forsvundet, så bør du tjekke din olie regelmæssigt, og du kan ofte skifte den selv til en lavere pris. Du kan nemlig købe olien selv, og du kan også tømme den brugte olie ud af bilen, det kræver kun lidt knofedt. Det kan ikke købes i butikkerne, det er dig selv, der skal ned og skrue i bilen eller en af dine venner.

 

Gode råd om olieskift

 

Foretage et olieskift nemt, praktisk og tæt på hjem

At få et olieskift kan være let. Find det bedste sted at få til at ske. Et olieskift virker som en akkord. Du sætter det ud og holde ud, indtil lige pludselig ser det ud som om det var to sæsoner siden, du sidst skiftet olie på bilen. Det kan være frustrerende at vide, at din bil har brug for denne service, og du bare ikke ønsker at sætte tid til at få det gjort. Du kan gøre et par ting at gøre hele processen lettere at administrere. Husk, at din bil har brug for denne vedligeholdelse skridt og springe det er bare ikke en god ting.
Gør det til en vane 

En af de vigtigste ting for dig at gøre, er at overveje, hvor ofte din bil har brug for et olieskift baseret på hvor meget du kører, hyppigheden af ​​din kørsel så godt, som hvor hurtigt du går. Din mekaniker kan hjælpe dig med at afgøre, om du bør holde med bilens producentens forslag, eller hvis du skal justere denne frekvens baseret på den måde, du bruger din bil. Når du ved, hvor ofte det skal gøres, er næste skridt er at sikre, at du ikke glemmer.

• Planlæg din næste olieskift, før du forlader denne ene. Som du venter til vedligeholdelse at være komplet, oprette en aftale med selskabet for det næste gang. På den måde kan du straks skrive det ned i din kalender eller log det i telefonen, så du ikke glemmer.

• Spørg selskabet til at minde dig. Nogle gange, vil virksomhederne sende flyers eller postkort for at minde dig om, at det er sandsynligt, tid til din næste vedligeholdelse forandring. Dette kan hjælpe dig med at huske at få jobbet gjort. Det kan endda hjælpe dig med at få et par kuponer med posten som et direkte resultat som godt.

• Spørg mekaniker til at placere en pind på forruden eller instrumentbrættet i bilen.

Dette giver dig oplysninger om, hvornår vedligeholdelse er påkrævet næste. Det bør opliste de miles af din seneste ændring, og hvornår du skal komme tilbage. En tilsvarende dato kan også indgå her. Denne måde, som du kører, du kan mærke mærkaten og lægge planer for at få det gjort.

 

Udsæt aldrig et olieskift

Et olieskift kan hjælpe med at holde dit køretøj på vejen nemt. Glem ikke at få det gjort, siden at gøre, der kunne ende med at koste dig flere penge i sidste ende. Måske ønsker du at oprette en telefonsamtale med din mekaniker som en måde at minde dig om, når opgaven har brug for at få gjort. Dette kan minimere risikoen for at glemme og lade bilen gå for vidt.

Billede: steve-jack