I mange tilfælde anvender vi kun bilen til praktiske gøremål, mens andre bilister også stiller krav til bilens udseende, mærke, prestige, indretning og flere andre afgørende faktorer for valget af bil.

Men økonomien er ofte den mest afgørende faktor, når vi anskaffer os en billig familiebil, idet bilerne på markedet ofte har mere eller mindre samme grundlæggende funktioner. Der findes en del gode tips til, hvordan man bedst og billigst finder en passende bil til sit kørselsbehov.

 

Vælg en passende bil

En bil skal man ikke sammenligne med et impulskøb på samme måde, som man køber mad i supermarkedet. Der findes masser af biler i alle prislejer, som sagtens kan klare dit kørselsbehov, og der er ingen gode grunde til at købe dyrere end højest nødvendigt.

Man bør derfor stille nogle grundlæggende krav til den kommende bil, hvorefter man udvælger enkelte modeller og ser på deres økonomi samt tager en prøvetur i dem. Bilen bør hverken være for lille eller for stor, idet der bør være plads til hele familien og bagage på både de store indkøbsture samt til ferier. Så dermed kan en lille familie på 2-3 medlemmer sagtens klare sig med en praktisk 3-dørs lille billig familiebil, hvorimod en familie med 2-3 børn måske snarere har behov for en større 4-dørs familiebil eller en stationcar.

Hvis man vil have mest bil for pengene, så bør man vælge en bil i passende størrelse med en økonomisk motor, der har et lavt brændstofforbrug. Biler med små motorer er billigere i anskaffelse, og de koster desuden heller ikke så meget i årlige udgifter hverken til afgifter til staten (miljøudgifter) eller til forsikringsselskaberne i årlig præmie.

Alligevel bør man også vælge et anerkendt bilmærke med en god sikkerhed samt garanti, og et oplagt valg til en billig familiebil kunne være Hyundai, der har et bredt udvalg af biler til ethvert behov for meget konkurrencedygtige priser.

 

Ny eller brugt bil

Det sikreste er at vælge en ny bil, idet man dermed sikrer sig en velkørende bil i perfekt stand, der ikke har store udgifter til drift, vedligeholdelse og reparationer i de næste 4-5 år, hvis man passer sin bil godt og giver den alle de regelmæssige serviceeftersyn, som er beskrevet i bilens servicebog.

Man får naturligvis en billigere bil, hvis man køber en brugt model, men dermed får man også en kortere garanti samt en usikkerhed på bilens stand trods en grundig gennemgang af bilen før købet. Hvis man har stor likviditet bør man købe bilen kontant, men hvis man ikke kan eller vil binde så mange penge i bilen, så kan man enten vælge at lease eller købe bilen på afbetaling.

Den billigste løsning er at beholde samme bil i en længere årrække (over 4 år), og ved kontant køb slipper man for rentebetalingen, selvom lånerenten for tiden er utrolig billig. Hyundai tilbyder bilkøbere lån på både nye og brugte biler til 2.45 % i årlig rente, så det har aldrig før været så billigt at anskaffe sig en billig familiebil som i øjeblikket. Et af de mest populære køb for tiden er familiebilen Hyundai i30, der koster fra 175.000 kr. og opefter.

Bilen koster en årlig ejerafgift på kun 1.780 kr., og den kører omkring 18 km pr. liter med en 1.4 liter benzinmotor. Bilen byder på masser af fornøjelse for den køreglade familie, da bilen er sportsmæssigt udformet men også fornuftigt afbalanceret med 18” alufælge, dobbelt udstødning, frække røde syninger, god plads og praktiske detaljer skabt til hverdagens ualmindeligt almindelige udfordringer.

 

Udstyr til bilen

Står du og mangler udstyr til bilen, som eksempelvis nyt anlæg, autostole, cykelholdere, hjulkapsler eller værktøj, har vi i samarbejde med Wupti skaffet en rabatkode til Wupti.com, hvor du kan spare lidt penge på dine indkøb. Wupti har mere end 1.000 produkter til din bil. Klik på linket her – Wupti rabatkode