Pas på fotovognene

03 juni of 2014 Af

Hvis du synes, at der har været opstillet fotovogne mange steder i Danmark i de senere år, og det egentligt er en skjult skat med disse automatiske bøder. Ja så er du slet ikke alene med denne følelse. Og du kan forvente, at det bliver endnu værre i fremtiden. Man har nemlig fundet ud af, at denne tendens giver et hamrende overskud for statskassen, samtidig med, at det bør give højere trafiksikkerhed og mindre antal ulykker, hvis bilisterne herved tvinges til at sænke farten generelt over hele landet.

Folks reaktioner mod fotovogne

Mange sjove historier er fremkommet gennem de sidste 10 år omkring fotovognene. Visse personer øver selvtægt mod disse biler, idet man smadrer bilen, hvilket kun giver dig yderligere problemer, da du jo allerede er fotograferet og genkendt. Andre er mere kreative, så de advarer hinanden om, hvor fotovognene er placeret. Så kan man opdateres med denne viden, hvis man kører i nærheden af en fotovogn. Man kan se mere på siden:

http://www.fotovogn.dk/

 

Her fremgår der, hvor bilerne er netop nu. Andre monterer en slags radar, som hyler hvis den kan detektere en fotovogn i nærheden. Det er også en god metode til at sætte farten ned. Det er naturligvis ulovligt at køre uden nummerplade eller med stjålne nummerplader, for derved slipper man også for en bøde. Men udspekulerede personer lakerer nummerpladen med en speciel lak, som laver så meget genskin på billedet, at fotovognen ikke kan se meget på billedet. Andre benytter en speciel gennemsigtig tape, som også er meget lys afvisende. Bare nummerpladen stadig tydeligt kan aflæses uden problemer manuelt, så burde metoden være lovlig nok.. Andre modtager SMS opdatering på deres mobil eller på deres PC, idet andre brugere opdaterer med deres erfaringer. Her kan man læse mere om de dyre bøder, som det koster at køre for stærkt:

http://www.fartboeder.dk/fotofaelder-hastighedsboeder.htm

 

Undgå hastighedsbøder og fotofælder

Hvis man vil undgå hastighedsbøder, er der flere metoder man kan anvende. Fælles for alle mulighederne er, at det handler om at undgå fotofælder. Følgende muligheder er fuldt ud lovlige (om det er etisk og moralsk forsvarligt bevidst at undgå fotofælder og dermed hastighedsbøder, er en individuel sag):

 

Fotofælder og SMS-tjenester:

Der findes forskellige danske medier som f.eks. BilMagasinet og Søndagavisen, der udbyder SMS-tjenester til at undgå hastighedsbøder og fotofælder. Princippet er, at man indsender en SMS med en tekst til et 4-chifret telefonnummer, hvorefter man modtager en SMS med en oversigt over, hvor i området fotofælderne befinder sig. Et eksempel kunne være hos Søndagsavisen.dk hvor man kan indsende teksten “FÆRDSEL” til 1231.

 

Fotofælder og hjemmesider:

Der findes adskillige hjemmesider der tilbyder oplysning om, hvor fotofælderne er placerede.

Fotofælder og software:

Til afsløring af fotofælder udbyder nogle virksomheder software, som kan downloades gratis til nyere, og mere komplicerede telefoner som f.eks. iPhones, Blackberrys, PDAer etc. Softwaren installeres og herefter har man adgang til et program, der viser samtlige fotofælder i f.eks. Europa. Et eksempel herpå kunne være hjemmesiden trapster.com.

Fotofælder og GPS:

Nogle nyere GPS systemer kan vise hvor fotofælder er placerede og man kan derved nemt undgå hastighedsbøder. På eksempelvis TomToms hjemmeside kan man gratis downloade en opdatering der viser samtlige danske fotofælder. Køber man her en ny GPS, kan man ligeledes downloade en opdatering viser fotofælder i hele Europa.

 

Fotofælder generelt:

Oprindeligt var tanken bag fotofælderne, at de skulle bruges til at registrere fartsyndere på stærkt befærdede vejstrækninger. Herudover var det et praktisk og billigt alternativ til politiets bemandede fartmålinger. Som bilist skal man dog ikke føle sig mere sikker end tidligere, idet politiet fortsat foretager fartmålinger vha. følgende metoder:

 

Bemandede fotovogne

Ubemandede fotovogne

Forsvarets helikoptere

Patruljevogne og motorcykler

Laser

 

Hvis du har gode erfaringer med at undgå at ryge i fartfælder så må du meget gerne dele dem med os her på siden.

 

Previous:

Bilkirkegården

Next:

Tjek selv din olie i bilen

You may also like