Biler i Danmark har til alle tider været en luksusvare, der beskattes så meget, at mange vælger at undgå biler og udelukkende anvende cykel, scooter og motorcykel eventuelt kombineret med bus og tog til de længere ture. Biler koster hvert år masser af penge til både:

  • Brændstof
  • Service
  • Reparationer
  • Renter og afdrag på billån
  • Vask og vedligeholdelse
  • Værditab ved salg af bil
  • Forsikring
  • Afgifter til staten

 

Hvis man vælger firmabil leasing, så kan man slippe for en del bekymringer og udgifter, da man udelukkende skal betale en fast månedlig leasingydelse på bilen, så derfor er firmabil leasing meget udbredt i erhvervslivet.

 

Fordele med leasing

Erhvervslivet skal anvende biler af forskellig slags til dels at levere varer, komme til møder og arrangementer, besøge kunder og meget mere, og derfor er det vigtigt, at medarbejderen ankommer med stil og selvsikkerhed, da firmaets renomme er på spil.

Derfor vælger mange firmaer at anskaffe sig lidt dyrere biler end højst nødvendigt, således firmaet kan vinde lidt prestige og anseelse, som i mange tilfælde kan skabe mere omsætning for firmaet, og i praksis er dyre luksusbiler ikke meget dyrere at lease end små billige biler viser beregningerne. Med firmabil leasing kan firmaet koncentrere sig om firmaets drift, idet firmaet ikke behøves at tænke på uventede udgifter til service og reparationer på en bil eller på værditabet på bilen, når den skal sælges.

Det er meget nemmere budgetmæssigt at overskue og bogføre i regnskabet, når der kun skal betales én fast månedlig leasingydelse på bilen, og alle udgifterne er 100 % fradragsberettigede, så dermed kan man ofte få råderet over en luksusbil for få tusinde kr. om måneden.

 

Eksempler på firmabil leasing

Det er selvfølgelig billigst at lease en bil med en lav nypris, hvor man måske kan lease en bil i 100.000 kr. klassen for under 1.000 kr. om måneden, hvoraf staten jo gennem skattefradraget reelt betaler halvdelen af udgiften. Derudover har staten indført en minimumsgrænse på 160.000 kr., så derfor kan det absolut bedst svare sig at lease dyrere biler, da man der får meget mere for pengene, og dyre luksusbiler har også meget mere prestige, hvilket er vigtigt for de fleste firmaer. Samtidig kan mange store luksusbiler nemt indrettes til et lille rullende kontor, da bilerne har masser af plads og faciliteter indbygget.

Audis hjemmeside kan man finde et stort udvalg af luksusbiler til ethvert behov, og disse relativt dyre luksusbiler kan leases for rimelige beløb, således en en stor Audi Q5 eller A6 i prisområdet 500.000-700.000 kr. kan leases for 5.000-6.000 kr. om måneden i fast leasingydelse. Firmaet kan desuden tilbyde den ansatte flex leasing, således medarbejderen mod at betale en relativ del af den månedlige leasingydelse må anvende bilen til privat kørsel udenfor arbejdstiden mod at føre en kørebog.

Koster bilen 6.000 kr. om måneden, så kan firmaet nøjes med at betale 4.000 kr. om måneden i leasingydelse, mens medarbejderen selv betaler kun 2.000 kr. om måneden, og det gælder I de tilfælde, hvor medarbejderen typisk kører privat i en tredjedel af bilens samlede kørte km. På den måde får både firmaet samt medarbejderen mest muligt for pengene, og derfor er firmabil leasing absolut én af de billigste og bedste løsninger for mange bilister.