Valg af kassevogn

30 oktober of 2014 Af

I dag findes der omkring 400.000 varevogne eller kassebiler i Danmark. Men der er over 2,2 mio. biler totalt, og de er gennemsnitligt 9 år gamle, og bilernes middellevetid er oppe på 16 år. Så før eller siden er man jo tvunget til at skifte bil igen, og det uundgåelige spørgsmål melder sig? Hvilken bil skal jeg vælge?

Fordele med en personbil

Stort udvalg i både ny og brugt samt med enten benzin eller diesel. Lille brændstofforbrug og fylder kun lidt i trafikken og i garagen. Plads til mange personer, så man kan have hele familien med i bilen.

 

Fordele med en kassevogn

 

Kan have op til 3 personer i alt på forsædet, så der er faktisk mere plads til personer end i en lille personbil på gule plader, hvor man maksimum kan være 2 personer. Endvidere har kassevognen meget mere plads bagi til større varer, og dens brændstoføkonomi er ikke meget dårligere end de små biler. Jeg vil naturligvis ikke bestemme for dig, hvilken bil du bør anskaffe dig, idet din økonomi nok har medindflydelse, samtidig med at dit valg afhænger af, hvilke tilbud der netop nu er på markedet. Måske en bilforhandler sælger en ny kassevogn i en kampagne med meget lav renteudgift og finansiering, således det kan være bedre for dig end at investere i en brugt kassevogn. Pas på med at købe en bil over 7 år gammel, idet man selv oftest må klare finansieringen, og bilen er nu så gammel, at reparationerne begynder at melde sig. Husk også at tjekke bilen for antal kørte km, det betyder jo, hvor meget slidt motoren er.

 

 

Valg af bil

 

Start med at se på hvor meget du skal køre i bilen. Med et lille kørselsbehov kan du sikkert klare dig med en noget ældre bil som er knap så komfortabel og med kun lidt udstyr – det holder prisen nede.  Med et stort kørselsbehov er det vigtigt at vælge en bil hvor du sidder godt og som er støjsvag – ellers bliver man hurtigt træt i krop og hoved. Endelig skal man være opmærksom på brændstof forbruget, som hurtigt kan udgøre en meget stor af bil budgettet

 

Hvad skal bilen bruges til

Skal der transporteres familie, børn og deres venner eller er den til en eller to voksne? De store biler med god plads er populære, og store biler koster mere i afgift og brændstof, så der er mulighed for at spare ved ikke at købe den større end nødvendigt. Skal du transportere varer, kasser, affald eller andet stort, så sørg for at vælge en bil med gode adgangsforhold, og vær især opmærksom på at interiøret i mange biler faktisk er ret sart og let bliver medtaget af ex. store genstande som bakses ind og ud af kabine og bagagerum.

Diesel eller benzin

Et stort kørselsbehov taler umiddelbart for diesel, da dieselbiler kører længere på literen og da diesel tilmed er billigere end benzin. Omvendt koster dieselbiler noget mere, og der skal derfor en del kilometer til, for at tjene merprisen ind. På brugtmarkedet kommer man ofte ud for, at dieselbiler er meget dyre i forhold til tilsvarende benzin-modeller, især for de årgange hvor der kun findes få dieselmodeller at vælge imellem. Tilmed har mange dieselbiler rigtigt mange kilometer på bagen, da de jo netop af købt af dem med stort kørselsbehov. Derfor kan brugte dieselbiler hurtigt bliver lidt for dyre. Tilmed er en diesel-motor som går i stykker alt andet lige langt dyrere at reparere end en benzinmotor.

 

Previous:

Pas på brugtvognsforhandleren

Next:

Fordele og ulemper ved privatleasing

You may also like