Værktøj på et autoværksted

12 november of 2014 Af

Hvis du går med en drøm om at opbygge et rigtigt autoværksted, så skal du minimum have visse typer værktøj, for at du kan klare de mest almindelige opgaver. Af økonomiske årsager, så kan man ikke have alt specialværktøj på lager, det vil også fylde enorm meget. Men køb det mest nødvendige, og så kan man jo udvide sortimentet løbende i takt med behovet. Du skal jo kunne afmontere delene på bilen, og oftest klares dette med skruetrækkere samt møtrikker som skal løsnes med topnøgler. Gerne fra 6 mm og op til 35 mm.

Vælg altid værktøj af høj kvalitet, det skal jo kunne holde til at blive brugt. Det nytter ikke noget at købebilligt kinesisk værktøj, som skal kasseres efter få ugers brug. Det er penge ud i luften. Køb både fastnøgler samt topnøgler. Også gaffelnøgler. En lille kompressor er også nyttig til mange ting, således du også kan bruge trykluftværktøj. Desuden er en værkstedsdonkraft god og nyttig, men bedre med en smøregrav, og det allerbedste er en lift. Anskaf også en svejser og en talje kran. Dette behøves ikke at være specielt kostbart, det er ofte huslejen, som er den store økonomiske synder. Det kommer hurtigt op på 20.000-40.000 kr., hvis du vil have et godt værksted, men det kan sjældent gøres billigere. Mange hjemmesider tilbyder både nyt og brugte dele til et værksted bl.a. siden:

http://www.globaltools.dk/

Gør-det-selv værksted

I kampen for at spare på værkstedsregningen, sammenligner vi prisen, garantien mv. på det samme store serviceeftersyn hos forskellige værksteder. Vi sammenligner det autoriserede forhandler-værksted, det frie værksted og til sidst kører vi på et gør-det-selv værksted, hvor værkstedet skaffer reservedelene, men hvor vi selv udfører selve arbejdet.

Test service opgave

Voers testbil er en helt almindelig Golf, og den service, der skal udføres på testbilen, er:

180.000 km service = 60.000 km eftersyn inkl. olieskift, oliefilter og pollenfilter

skift af bremserklodser og -skiver både foran og bagpå bilen

Vi lægger ud med at kontakte et autoriseret VW værksted, samt Ole Jensens værksted i kæden Autoplus for at få deres tilbud på arbejdet.

 

Det autoriserede værksted tilbyder os en pris på 8.204 kroner

Det frie autoplus-værksted tilbyder os en pris på 6.187 kroner

Allerede her viser det sig altså at være billigere at få lavet bilen hos det frie værksted. Du får samme garanti og et stempel i bilens servicebog – forskellen er bare, at det ikke er originale reservedele, der bruges til bilen.

 

Gør-det-selv-varianten

Vi vil gerne have presset prisen på eftersynet helt i bund, så derfor tager vi Golfen med til Vestsjællands Gør Det Selv Værksted.

Her kan man leje sig ind for 125 kroner i timen og lejen inkluderer selvfølgelig lån af både håndværktøj og lift. Reservedelene bestilles på forhånd, så de ligger klar, når man ankommer.

Selve arbejdet skal man derimod selv udføre, men der er altid en erfaren mekaniker til stede på værkstedet, så man kan få en hjælpende hånd, hvis der skulle opstå problemer i arbejdet.

Vil du gerne have et stempel i bilens servicebog, er gør-det-selv-løsningen ikke nogen hindring, for inden du triller ud fra værkstedet, bliver din bil gået efter af en erfaren mekaniker, som tjekker at alt er, som det skal være.

Regnestykket for Sørens gør-det-selv-eftersyn ser sådan ud:

leje for 4 timer på værkstedet, 500 kroner

Reservedele til eftersyn og bremseskift, 3.029 kroner

I alt: 3.529 kroner

Prissammenligningen
Sammenligner vi nu priserne på de tre forskellige serviceeftersyn, ser det sådan her ud:

Autoriseret værksted: 8.204 kroner

Autoplus-værkstedet: 6.187 kroner

Gør-det-selv værksted: 3.529 kroner

Ved at tage hænderne op af lommen og selv lave dit serviceeftersyn, kan du altså spare op mod 4.600 kroner i forhold til den pris, du skal betale på et autoriseret værksted.

Der findes gør-det-selv værksteder flere forskellige steder i landet, men vær opmærksom på, at der kan være lidt forskel på, hvordan de enkelte værksteder fungerer.

Vi har fundet et par stykker, som du kan se nærmere på ved at klikke på følgende links:
Åbenrå: www.billiften.dk/
København: www.gordetselv.dk/
København NV: www.gds-kbh.dk

 

Vil du gerne spare penge på dit serviceeftersyn, men uden at få olie på fingrene, så tjek vores artikel om autobutler.dk – her er der også penge at spare.

 

Previous:

Turbo og kompressor

Next:

Den bedste bilvask

You may also like