Du behøver ikke vær biltosset for at værdsætte det firhjulede køretøj i din indkørsel. Den er uden tvivl en praktisk nødvendighed for mange af os. Det ville uden tvivl være både sundere og billigere, hvis vi alle bare cyklede på arbejde, men sådan er virkeligheden jo ikke. Måske anser du bare bilen som et simpelt transportmiddel, mens andre ser den som en særligt udvalgt personlig ejendel – jo mere luksuriøs, des bedre. Den kan ligefrem blive et statussymbol. Uanset dit syn på bilen, så kan vi som samfund næppe undvære den.

Lease eller eje?

Overvejer du at anskaffe dig et nyt køretøj, så er det i dag populært at lease en bil. Mange firmabiler anskaffes for eksempel gennem leasingaftaler. Måske er det en løsning, der kan have interesse for dig? Dog er det vigtigt at sætte sig ind i fordelene og ulemperne først. Start med at lære de mange begreber at kende. Måske tænker du, ”hvad er operationel leasing” og hvad betyder ”finansiel leasing”? En af forskellene er, at ved operationel leasing er der tilknyttet en serviceaftale, så du som leasingtager ikke står for udgifter til reparation og service. Udgifter, som du selv skal betale, hvis der er tale om finansiel leasing. Der er flere ting at tage med i betragtning, før du vælger leasingmetode. Der er også forskel på erhvervsleasing og privatleasing. Ikke alle firmaer tilbyder aftaler til privatpersoner.

Foretrækker du også en batteridrevet model?

Elbilerne er kommet for at blive. Udvalget af modeller stiger løbende, og priserne er efterhånden faldet til et mere overkommeligt niveau. Det bliver også hele tiden nemmere at få ”tanket” elektricitet på elbilen, hvilket alt sammen er med til at gøre det elektriske køretøj til en realistisk mulighed for mange danskere. Tag et kig online med et par hurtige søgninger, og bliv klogere på de mange muligheder, før du vælger en ny bil.