Tips til hvordan du holder bilen kølig denne sommer

25 maj of 2018 Af

Den danske sommer er over os, og vejret har stået på sol og skyfri himmel de seneste uger. Dette er naturligvis det, vi alle har glædet os til. Vi kan endelig bevæge os udenfor kun iført shorts og T-shirt og hygge med venner og familie. Dog har solen også nogle ulemper; bilerne bliver brandvarme, når de holder parkeret på strandens p-plads i mange timer. Dette er træls, da der ikke er noget bedre om sommeren end at køre i bil med høj musik og vinduerne rullet helt ned. Af denne grund har vi her samlet nogle tips til, hvordan du kan holde bilen kølig i sommerens varme.

Sørg for luftventilation

Luften i bilen bliver meget hurtigt forværret, hvis der ikke er ordentlig ventilation. Dette kan løses meget simpelt, nemlig ved at efterlade et eller to vinduer enten på klem eller helt åbne. Alternativt kan du, hvis din bil har et A/C system, benytte dette og sørge for god ventilation. Uanset hvad er det vigtigt, at du ikke lader den samme, varme og tunge luft hænge i bilen i længere perioder.

Invester i tonede vinduer

Tonede ruder til bilen kan også fungere som en hjælp til at holde solens varme ude af bilen. Har din bil ikke tonede ruder i forvejen, kan du køre den til en mekaniker eller lignende og få dette installeret. Alternativt kan du, hvis din bil ikke har mange af denne guides funktioner og måske er lidt forældet, eventuelt overveje at lease en bil for sommeren. Dette er en meget populær løsning for mange danskere, da det faktisk kan spare dig penge som alternativ til at opgradere din nuværende bil. Udover det får du selvfølgelig også en splinterny, lækker bil til sommeren, hvilket altid er et plus. Focus Flex leasing har fantastiske leasingtilbud til sommerperioden på deres hjemmeside. Besøg hjemmesiden her.

Benyt solfilm til vinduerne

Solfilm er en anden populær løsning, hvis ikke tonede ruder er en mulighed. Solfilm er en film, som lægges henover ruderne, og som holder solens stråler ude. Du har sikkert været på rejse til sydlige lande, hvor mange placerer skærme henover deres bilruder, når bilen er parkeret. Solfilm er en moderniseret version af dette og er meget effektivt. Der er mange udbydere af solfilm på det danske marked, hvoraf DiTEC klart placerer sig blandt de bedste. Find solfilm til din bil her.

Parker i skyggen

Et meget simpelt men effektivt råd, når du benytter bilen på en varm sommerdag, er at parkere i skyggen, hvis det er muligt. Hvis du holder parkeret det samme sted for længe, vil bilen være brandvarm og meget ubehagelig at være i, når du engang vender tilbage til den. Af denne grund er det meget vigtigt, at du samtidigt husker at flytte bilen regelmæssigt i løbet af dagen. Dette kan endda være så simpelt som at rykke bilen fra et sted på parkeringspladsen til en anden. Så længe den ikke holder stille i for mange timer i streg, kan du muligvis undgå, at den bagende sol får din bil til at føles som en trykkoger indvendigt.

Previous:

Når du skal vælge gode sommerdæk

Next:

Sådan gør du en forskel for miljøet

You may also like