Som barn drømmer mange om at køre i sportsvogne, men når man så bliver voksen, så bliver det som regel ved drengedrømmen, da formel 1 sportsvogne ligger i en særklasse for sig selv, da de ofte ikke er tilladte på offentlige veje, og dels koster den slags biler mange millioner kr.

Her i artiklen fokuseres der på Audis bud på en superbil nemlig sportsvognen model R8. Denne racerbil er udstyret med en kraftfuld V8 centermotor og firehjulstræk, og netop denne effektive kombination er normalt forbeholdt italienske biler som Ferrari og Lamborghini.

Man kan endda leje en ny eller en brugt Audi R8 flere steder, så man kan opleve stemningen og oplevelsen af at sidde bag rattet i en sportsvogn med følelsen af ultimativ kontrol over næsten ustyrlig kraft. Bilen koster fra ny mere end 3 millioner kr., men undertiden kan man være heldig at finde en lettere brugt Audi R8 på Audis hjemmeside for AAP biler, hvor man køber en brugt bil med fuld garanti.

AAP garantien

Normalt sælges brugte biler med en kortvarig eller ingen garanti, da brugte biler jo kan have skjulte fejl og mangler, der kan tage måneder at opdage, før de dyre problemer opstår. Derfor kan mange bilforhandlere brænde inde med demonstrationsbiler og biler anvendt til korttidsleasing, og selvom bilerne typisk er 1-2 år gamle og kun har kørt få tusinde km, så er der stadig tale om brugte biler.

Audi har for nylig lanceret en international garantiordning Audi Approved Plus (AAP), hvor disse lettere brugte biler forinden tjekkes nøje igennem for slidte og beskadigede dele, der naturligvis udskiftes med nye dele, hvorefter bilen står flot i tiptop stand som en helt ny bil blot lettere tilkørt. Med betegnelsen AAP kan man nu som køber få hele 2 års fuld garanti på bilen samt en serviceaftale på bilen, der løber i 2 år mere, eller til bilen runder 40.000 kørte km. I hele denne periode betaler Audi for alle dine uventede udgifter på bilen, som omfatter både reservedele, montering samt endda autohjælp, således man på den måde aldrig selv får ekstra udgifter på sin bil i de næste kommende år.

Drømmebilen Audi R8

Man bør absolut overveje en ny eller lettere brugt Audi R8, hvis man har benzin i blodet. Kan man købe eller lease bilen til nedsat pris, så er man godt kørende til prisen i en lækker topersoners sportsvogn til den kræsne køber. Bilen er udstyret med en V-10-benzinmotor på enten 540 eller 610 hk.

Dermed kan bilen opnå en topfart på hele 330 km/t samt en accelerationstid fra 0-100 km/t på bare 3,2 sekunder. Med disse toppræstationer kommer det ikke som en stor overraskelse, at Audi R8 har vundet prisen som årets sportsbil i blandt andet European Car magazine, Autobild, Fifth Gear og Automobile Magazine. Der er simpelthen tale om en racerbil med spontan speederrespons, en karakteristisk motorlyd, et aerodynamisk design og fabelagtige køreegenskaber, der blandt andet skyldes det permanente quattro-firehjulstræk, der nemlig sørger for god stabilitet samt et godt vejgreb.

Man kan ved hjælp af en drejekontakt på rattet indstille bilen til kørsel på enten tørre, våde eller snedækkede overflader, hvilket er yderst praktisk i mange henseender.