Fordele og ulemper ved at købe ny bil

18 februar of 2014 Af

De fleste mennesker drømmer om at anskaffe sig en helt ny bil. Og visse mennesker får denne drøm opfyldt allerede som 18-årig, hvorimod andre venter i flere år med at spare op til deres drømmebil.

Der kan siges både for og imod anskaffelsen af en ny bil. Ofte er det et spørgsmål om økonomi. På kort sigt er det som udgangspunkt billigere at købe en brugt bil frem for en ny bil. Men på længere sigt ser regnestykket lidt anderledes ud. Når en ny bil forlader bilforhandleren, har den mistet en del af sin værdi. Det har dog kun betydning, hvis du er tvunget til at sælge inden for kort tid. Over en årrække f.eks. 3-4 fire år kan den nye bil totalt set være billigere i kr. per kørt kilometer. For både nye og brugte biler gælder, at nogle bilmodeller og farver holder værdien bedre end andre. Det er generelt nemmere at komme af med en sort eller sølvgrå bil frem for en turkisblå.

Fordele og ulemper ved nye biler

Fordelen ved at købe en ny bil er, at de leveres med fabriksgaranti på hele bilen. Der skal derfor i en årrække kun betales serviceomkostninger. Der går typisk også mange kilometer, inden bilen skal have nye dæk, kobling, udstødning osv. Det er op til dig, hvordan bilen bliver vedligeholdt fra starten, og du kender selv hele bilens historie. Du har også mulighed for at designe et bilkøb efter dit behov af udstyr. Ulempen ved at købe ny bil er, at markedet kan ændre sig over den årrække, man har bilen, så når bilen skal sælges eller byttes ud, kan du stå over for en større afskrivning.

Du bør overveje ny bil

Hvis din økonomi rækker til den bil, du har brug for i hverdagen, er det oftest en fordel at købe den fra ny, da du med en ny bil får både garanti og 2 års reklamationsret. Samtidig er der færre udgifter til vedligeholdelse end med en brugt bil. Skal du pendle langt, bør du også overveje, om du har råd til en ny bil, da nye biler ofte kører længere på literen end en ældre brugt bil. Hvis du alligevel vælger brugt, er det en fordel at vælge den bil med færrest kilometer på tælleren, da du selv vil køre mange kilometer om året. Endelig er en ny bil en fordel, hvis du gerne vil have et fast budget uden de store overraskelser. Men vær opmærksom på evt. serviceaftaler, som kan være urimeligt dyre i forhold til selv at servicere bilen. Pas også på at du ikke er ved at købe en udgående model til en for høj pris.

 

Previous:

Fordele og ulemper ved at købe en brugt bil

Next:

Biludlejning, hvor dyrt er det?

You may also like