Fordele med et anhængertræk

19 februar of 2014 Af

Mange danskere har i dag monteret et anhængertræk på deres bil, således de kan køre med trailer og campingvogn samt autotransporter. Man får dermed bilen til at opfylde yderligere formål i visse situationer. Der findes en myte om, at anhængertræk især er populært i Jylland, og derfor kaldes det også for en jydekrog. Desuden kan man med en lille anordning også transportere en cykel på anhængertrækket. Så det er en meget universel anvendelig trækkrog, som i øvrigt på visse modeller endda kan afmonteres bilen. Men man kommer naturligvis til at betale mere i vægtafgift, såfremt bilen har et anhængertræk påmonteret. Men trailer og campingvogn skal naturligvis også være synet, men de koster ingen årlig afgift derefter. Desuden kan man transportere heste med en hestetrailer. Der findes en hjemmeside, som beskriver meget om tilbehør i forbindelse med anhængertræk, den hedder:

http://jydekrog.dk/

På denne side kan man så læse mere om danskernes vaner:

http://jyllands-posten.dk/motor/ECE5968292/de-faste-anhaengertraek-er-stadig-med/

Det er mest ejere af ældre biler, som vælger de klassiske faste træk, mens der til nyere biler mest købes aftagelige af slagsen.

De faste anhængertræk er stadig med

Flere vælger elegante aftagelige anhængertræk, men de faste sælger stadig bedst. Selv om aftagelige træk er det mest elegante, er der stadig masser af bilister, som vælger den klassiske faste af slagsen.

Hos Jydekrog.dk er 7 ud af 10 faste træk, mens det er lidt over halvdelen hos Dansk Anhængertræk.

»Hvis det er en ældre bil, vælger de fleste faste træk, mens der typisk kommer aftagelige træk på en ny eller nyere bil,« siger Børge Christiansen, der er indehaver af Jydekrog.dk.

Samme melding lyder fra Tom Christiansen, der er salgschef hos Dansk anhængertræk.

 

Prisen for et anhængertræk

 

»Ved nyere biler vil folk typisk have noget mere elegant,« siger Tom Christiansen.

Mens et aftageligt træk hos Jydekrog.dk typisk koster 6.800 kr. – 11.000 kr. inklusiv moms og montering, er prisen for et fast træk nede på 3.000-4.000 kr. For eksempel koster et aftageligt træk til en ny VW Passat 7.000 kr. med montering hos Jydekrog.dk, der samarbejder med en række værksteder landet over. Det er væsentligt mindre end et fabriksmonteret af slagsen, der kan beløbe sig til 20.000 kr. Vi indhentede tilbud hos en autoriseret jysk forhandler, der kunne eftermontere det for 9.500 kr.

 

Forskellige slags

Et aftageligt træk er dog ikke bare et aftageligt træk. Hos Dansk Anhængertræk ser man, at flere og flere vælger de såkaldte vertikale aftagelige træk, hvor kuglekobingen sættes ind fra neden, som flere tyske bilfabrikker i flere år har kørt med, til fordel for de mere klassiske horisontale aftagelige træk, hvor kugle-koblingen sættes horisontalt ind.

»Det er især ældre kunder, som gerne vil kunne se, hvad der foregår under bilen, der vælger de klassiske horisontale træk, mens de yngre, som have noget mere elegant, tager de vertikale,« siger Tom Christiansen. Hos Dansk Anhængertræk koster et fast træk i gennemsnit 2.000-2.125 kr. plus montering, et horisontalt 3.750 kr. plus montering, mens et vertikalt koster 4.500 kr. plus montering. Her udgør monteringen typisk fire-seks timer, det vil sige omkring 2.400-3.600 kr.

Previous:

Kørekort tip

Next:

Gode råd om billakering

You may also like