Kørekort tip

14 februar of 2014 Af

Kørekort tip

Der er forskellige tip til, hvordan du består køreprøven. Det er ikke altid kørelærerens, forældrenes, politiets eller samfundets skyld. Du har også selv et ansvar. Hank op i dig selv og vær klar til det store ansvar det er at køre bil. Du vil vel nødigt ende med at være en af de bilister der skal overvåges af forældrene, når du har fået kørekort.

Lær at køre bil

Følgende råd er hentet inde på autoskolen.dk:

  • Først og fremmest skal du lære at køre bil. Vær selvkritisk og sørg for at få det nødvandige antal køretimer, så du kan klare dig selv. Pas på du ikke overvurderer dine evner.
  • Læs Autoskolens råd og tips til køreprøven og se om der er noget du kan bruge. Er der det, skal du tale med din kørelærer om det og afprøve det under dine køretimer, så du også er klar til at bruge det under køreprøven.
  • Du har forhåbentlig hørt din kørelærer sige noget lignende, men det giver tit mere mening at høre det uden at være i bilen og i gang med at køre.

Når du går i stå

Det sker indimellem til en køreprøve at man går i stå. Det kan også ske efter du har fået kørekort. Når du er rutineret sker det sjældent. Jeg tror kun jeg har prøvet det en gang. Men hvis du går i stå:

  • så start bilen
  • sæt i første gear
  • se dig for – gør det med det samme, men lad være med at stresse

Man kan dumpe af at gå i stå, men det kommer helt an på situationen og hvordan du kommer videre. Koncentrer dig og få ro og overblik igen.

Baner

Når der er flere baner, skal du som regel vælge den højre at køre i. Hvis du skal svinge i et kryds med to svingbaner, så skal du som udgangspunkt vælge banen længst til højre. Hvis du havner i banen til venstre (uanset om det er rigtigt eller forkert), så hold din bane igennem hele svinget og indtil du er oppe i fart igen. Derefter kan du skifte til højre bane. Alle ovenstående råd er hentet fra autoskolen og du kan besøge deres hjemmeside, hvis du vil have flere af deres gode råd.

 

Billede: .Marie T.

Previous:

Bilvask

Next:

Fordele med et anhængertræk

You may also like

Post a new comment