Billeasing for Danmark i 2015

17 juli of 2015 Af

Mange private og firmaer overvejer konstant nye biler, og de bør absolut lige tjekke leasingmarkedet i øjeblikket, da markedet igen har slået nye rekorder. Faktisk er billeasing fordoblet indenfor det sidste år viser nye tal, så tendensen er tydelig: Danskerne anvender billeasing i stærkt stigende grad. I 2015 blev der indgået mere end 5200 nye aftaler om privatleasing på nye biler, og det er mere end dobbelt så meget som i samme kvartal i 2014. Leasingmarkedet er derfor nu oppe på over 10 % af det samlede marked. Men billeasing kan være attraktivt i mange situationer, men alligevel bør man passe på, idet man i visse tilfælde vil betale mere med leasing end ved køb. Hvis man køber nye biler og skifter dem ud ofte, så er leasing absolut en økonomisk fordel, men hvis man har en bil i 4-5 år af gangen, så er det trods alt en fordel at købe bil selv.

Forskellige typer billeasing

Umiddelbart kan man opdele markedet i 2, da der findes billeasing for både private og for erhvervslivet, hvor kontrakter, vilkår og afskrivningsregler er forskellige. Derefter findes der flexleasing, hvor man kan anvende den leasede firmabil i en vis udstrækning til privatkørsel, idet man noterer alle de private kørte km, hvorefter man kun privat skal betale leasingydelser af denne procentdel, som man har brugt firmabilen. Dette er et udmærket arrangement for både firmaet samt privatbilisten, da alternativet bliver 2 separate biler, som kun staten vil tjene på, idet sådan en aftale vil være dyrere for både firmaet og den private borger. Man kan tegne leasingaftaler om biler med eller uden binding, idet man opnår mere frihed og fleksibilitet, såfremt man kan stoppe leasingperioden efter sit aktuelle behov. Tidligere skulle man altid binde sig til en fast leasingperiode på 3 år, som stadig er normalt, men man kan altså nu tilpasse denne længde efter sit aktuelle behov. Endeligt findes der releasing, som betyder man leaser en brugt bil til en lavere ydelse end for en ny bil. Releasing kan være en udmærket løsning, da leasingselskabet normalt leverer en bil under 2 år gammel uden ret mange km kørsel, således man får en lettere tilkørt bil, som imidlertid er i perfekt teknisk stand og grundigt gennemgået og godkendt på et autoriseret værksted.

Gode leasingbiler

Teoretisk set kan man lease alle slags biler, men i praksis vælger de fleste at lease dyre kvalitetsbiler såsom Mercedes og Audi, men man kan sagtens lease Hyundai, Toyota, WV og alle de andre kendte bilmærker. Årsagen til mange vælger Audi er, at bilen præsenterer stil og elegance samt overlegne kørselsegenskaber, men mange har simpelthen ikke råd til at købe de store lækre limousiner, som er kendetegnende for Audi. De lempelige leasingregler gør det imidlertid muligt for både private og firmaer at lease Audi biler til acceptable priser, og på Audis hjemmeside kan man findeyderligere oplysninger om leasing af deres biler, som starter fra 2.500 kr. pr. måned. Dette beløb kan mange bedre acceptere som en fast månedlig udgift til bil, således man ikke behøves tænke over service, reparationer, gensalgspris og uforudsete udgifter.

 

Billede: Macrike

Previous:

Er billån en god idé?

Next:

Privatbil eller fri firmabil

You may also like