Er billån en god idé?

03 juni of 2015 Af

Tidligere var et billån en dyr affære, men med nutidens lave renteniveau er det pludselig blevet en god investering at købe bil frem for at lease eller leje den. Generelt set koster det altid penge at udskifte bilen, så den absolut billigste måde at have en bil på, er ved at beholde bilen i mange år ud i fremtiden. Konkurrencen på bilmarkedet er stor for tiden, så kampen om kunderne gør, bilforretningerne kan tilbyde utroligt fleksible og gunstige billån mellem 1-5 % i årlig rente. Derved er det pludseligt nemt og billigt at blive bilejer, idet man med måske under 1.000 kr. om måneden.

Hvilken type bil bør man vælge?

Man bør grundigt tjekke markedet, før man styrter hen og køber en bil. Det er købers marked, så der eksisterer rigtig mange gode tilbud på biler for tiden. Man kan enten købe en ny eller brugt bil hos den autoriserede bilforhandler, men man kan også tage ud på brugtmarkedet hos private på internettet samt hos selvstændige brugtvognsforhandlere. Man bør naturligvis vælge den bil, hvor man får mest for pengene, og man skal også tage højde for bilens pris. Bilen kan eventuelt også bruges til dit firma, men måske skal du kun bruge bilen privat. Dette kan være afgørende for, om du skal vælge en gul-plade-bil, hvide plader eller papegøjeplader, hvor bilen må anvendes til både privat samt erhvervskørsel. Hvis bilen skal anvendes helt eller delvist til erhverv, så kan man endda fradrage den del af bilens udgifter, som har med firmaet at gøre. Man skal også tænke over, hvor mange km man kommer til at køre årligt, da man derved kan vælge mellem benzin eller diesel, og diesel er nok at foretrække, hvis man har et stort kørselsbehov på mere end 15.000 km årligt. Man bør også overveje pladsen i bilen, om det skal være en 2-dørs eller 4-dørs model, eller om det skal være en stationcar eller en varevogn.

Hvilket billån bør man vælge?

Man får de bedste billån, når man køber en ny bil, da långiver antager, at pantværdien er mest sikker ved en ny bil. Man kan ofte selv bestemme hvor lang løbetid, man ønsker sit billån skal løbe over. Hvis man har råd til det, bør man afbetale bilen hurtigst muligt, som måske er over 3 års løbetid, men hvis man gerne vil have lidt luft i budgettet, kan man visse steder på op til 8 års løbetid. Hos mange banker og finansieringsinstitutter skal man ofte betale 5-10 % i årlig rente på billån, men mange bilforhandlere f.eks. Hyundai har helt fantastiske lave renter og fleksible afbetalingsmetoder på både nye og brugte biler. Hyundai er jo kendt for at være blandt de billigste kvalitetsbiler på markedet, så måske skulle man tjekke deres hjemmeside og få et godt tilbud.

 

 

Previous:

Fordele og ulemper ved privatleasing

Next:

Billeasing for Danmark i 2015

You may also like

Post a new comment