BMW ejere kan nu fjernstyre bilen med armbåndsur

23 juli of 2015 Af

For få år siden kunne man i James Bond se helten styre en BMW med sit smarte ur, der have temmelig mange avancerede faciliteter. Den nye elbil BMW i3 kan i dag styres ved hjælp af Samsung’s nye ur Samsung Gear 2, der har en indbygget app til at styre bilen med. Man har blandt andet mulighed for at tjekke følgende funktioner på bilen:

  • Status for opladning af bilens batteri
  • Bilens aktuelle rækkevidde
  • Om dørene er åbne eller lukkede
  • Om vinduerne er åbne eller lukkede
  • Om soltag er åben eller lukket
  • Mulighed for at sende bilens GPS koordinater
  • Mulighed for styring af bilens klimaanlæg
  • Mulighed for genkendelse af stemmekommandoer

Konkurrencen mellem Mercedes og BMW

De to tyske kvalitetsbiler BMW og Mercedes ligger i en evig konkurrence om at levere mest komfort og køreglæde samt gadgets og smarte faciliteter til bilisterne, og denne udvikling vil sandsynligvis fortsætte fremover til glæde for bilisterne. Udviklingen går stærkt på området, og den hårde konkurrence mellem kunderne gør sit til, at bilfabrikkerne hele tiden giver kunderne mere for pengene. BMW er kendt for at have meget avanceret elektronik i deres biler, og nu kan man med et smartwatch fra Samsung styre flere funktioner på elbilen BMW i3, og fremover vil man sikkert kunne foretage endnu flere funktioner fjernbetjent fra armbåndsuret. Faktisk demonstrerede BMW ved et Speedway Show i Las Vegas en fjernstyret kørsel af bilen M2335i, da man kontrollerede bilen fuldstændigt fra et armbåndsur. Det bliver spændende at se svaret fra Mercedes på disse smarte påfund fra BMW´s side.

Fremtidens smarte biler

Der hersker ingen tvivl om, at de intelligente smartphones vil få flere funktioner fremover, som vil kunne bruges dels som udbredt betalingsmiddel, sikkerhedssystem for biler og huse, og nye apps vil gøre det muligt at styre flere af disse mange funktioner. Et smartwatch er opkoblet med internettet, så uret vil altid være opdateret med de nyeste informationer, så det vil nemmere have overblik samt kunne styre alle bilens funktioner. Bilerne har i dag et instrumentbræt med visning af hastighed, tankmåler, temperatur, fejlbeskeder mm, og alle disse informationer vil nu nemt kunne flyttes over til armbåndsuret, hvor de med en app vil kunne anvendes til at danne sig et værdifuldt overblik. Disse apps vil i starten mest henvende sig til elbiler, så giganten Tesla vil sikkert snart bringe noget tilsvarende på banen, som måske bliver endnu mere avanceret.

Previous:

Priskrig på minibiler i Danmark

Next:

BMW fejrer 100 års fødselsdag med koncept bil

You may also like