Nutidens biler skal være små, forbrug og forurening skal være beskedent, men samtidig er det alfa og omega med indbygget plads og fleksibilitet, så husstandene ofte kan nøjes med én bil. Det gælder ikke engang for den normale dansker, men det er også smittet en smule af på kendisserne i Danmark, bare læs med her. Det ses næsten som en umulig opgave, især fordi minibilerne ofte er meget små, så der ikke er plads til familiens storhandel eller børnenes fritidsudstyr med videre. Men her kommer der dog t0 af de lidt større i klassen, men de holder sig stadig i kategorien minibil.

Peugeot 208

Peugeot biler har ikke nødvendigvis det bedste omdømme. Det er en kendt sagt, for enten elsker man det lille, frække bilmærke helt op i himlen og ellers hader man det næsten helt ned til Helvedes fordør. Med Peugeot er det simpelthen enten eller. Sådan er det. Men nu til bilen, vi skal snakke om. Inden for bilens fire døre har de franske designere indrettet bilen fra bunden, så gruppen af instrumenter er rykket op i øjenhøjde lige under forruden, mens det minimale, næsten gocart-agtige rat ligger lavt. Det er en smart indretning for ejerne og køberne, som efter en kort tilvænningsperiode giver en perfekt kørestilling for de fleste. Et smart træk af designerne må man sige!

Mini Cooper

Mini Cooper. Ja som navnet selv ligger op til, tilhører bilen miniklassen, dog uden at være mega lille. Den tredje generation af Mini’en har været under fornyelse – og selvom man måske ikke kan se det udenpå på bilens design, så er det helt klart at se og mærke bag rattet. Speedometret er nemlig flyttet væk fra det store ud i midten og hen foran chaufføren, hvilket gavner sikkerheden. Motorens fortræffeligheder er ganske fine, ikke en racerbil, men med dens 136 hestekræfter klarer den det meget godt på landevejen.  Derudover fjedrer Cooper’en med en god komfort, og tilbyder faktisk også et strejf af en sportslig måde at dykke ind i svingene på – så den er både komfortabel og ikke mindst skrap og skarp på landevejen!