Sådan vælger du en god bilvask

11 maj of 2014 Af

Uanset hvilken bil du har, så trænger den engang imellem til en bilvask. Bilerne bliver jo påvirket af kørsel på vejene. Så det er især galt i vinterhalvåret, hvor vi døjer med sne og sjap og regnvejr. Især hvis vejene bliver saltede, skal bilen ofte vaskes, da salt er hårdt for bilen. Det angriber nemlig overfladen, som begynder at ruste. Bilerne er ellers godt beskyttede mod angreb fra vind og vejr. Ofte er karrosseriet hel galvaniseret, og billak er verdens bedst beskyttende lak type. Men alligevel vil der opstå småskader og almindelig tæring, da atmosfæren indeholder meget ilt, som reagerer med alt. Derfor kan man holde stand mod tæringen i mange år, hvis bilen får den rette pleje og omsorg. Det samme gælder jo os mennesker. Men en bil skal ofte vaskes og poleres og eventuelt have en voksbeskyttelse. Desuden skal den undervognsbehandles med en speciel belægning, som holder afstand fra rustangreb. Men hvilken slags skal man vælge?

 

Mange typer af bilvask

 

Når man kører bilen hen til bilvasken, så kan man vælge blandt flere slags. Den almindelige standardvask til 40-50 kr. Man kan så vælge bilvask til helt over 100 kr. for en luksusvask med voksbehandling og polering. Men man skal ikke give bilen den helt store vask hver dag, da det jo også slider på bilen at blive vasket. Især hvis man tager bilen med i vaskehallen, så vil de store roterende børster lave små ridser i lakken, når bilen er blevet vasket nogle gange. Det er mere skånsomt at vaske bilen selv med en blød børste og en svamp. Fælgene skal også vaskes separat, og her kan man købe noget specielt fælgrens, som løsner skidtet, som har sat sig på fælgene. Har man været ude at køre stærkt i sommervejret, så vil man ofte bagefter kunne se flere døde insekter på forruden. Efter flere dages kørsel vil disse insekter sidde meget grundigt fast i forruden. Det er meget svært at vaske af. Det kræver ofte et helt specielt insekt rensningsmiddel, for at slippe af med dette problem. Og disse rensemidler er meget dyre at anskaffe sig. De anbefaler forskellige typer vask afhængigt af årstiden. Det sidste nye er berøringsfrie vaskehaller, hvor bilen højtryks spules med vand og luft, men uden at nogen børster laver ridser i lakken. Læs her om nyheden om berøringsfri bilvask. Idéen virker rigtig god, så det skal nok blive en succes. Men man frygter ofte angreb fra de kraftige typer bilshampoo, som er væsentligt kraftigere, end dem vi selv anvender på vores krop. Det er klart, at bilshampoo skal være effektivt, men det bider også i bilens overflade, således lakskader med tiden ikke kan undgås.

 

Gør-det-selv bilvasken

 

Så hvis man dels vil spare penge på bilvasken, slanke sig og få lidt motion, samt give bilen en skånsom men effektiv bilvask, så skal man have en klud og en spand vand, så man tager sig tid til at vaske bilen manuelt. Her i en god lille artikel inde på familiejournal.dk kan du læse om slankerådet ved at vaske bilen selv. Så der er altså fordele på alle fronter, hvis man tager den lange vej og gør-det selv. Det sparer penge, du taber kalorier, og bilen bliver mere ren. Samtidigt er det godt for miljøet, da det ikke kræver så meget vand at vaske bilen selv.

 

Billede: minardiforever

Previous:

Den bedste minibil

Next:

Populære bilblade

You may also like