Bør man vælge gule eller hvide plader på bilen?

10 april of 2014 Af

Uanset om man køber en ny eller en brugt bil, så bør man afgøre, om den skal være på hvide eller på gule plader. Det er jo meget mere økonomisk med gule plader, men prisen er jo, at der er mindre antal sæder i bilen. Så hvis du er alene, eller hvis I kun er 2 i husstanden, så kan I måske klare jer med en bil på gule plader. Hvis man overvejer børn i den nærmeste fremtid, så bør man nok holde sig til en bil på hvide plader, hvor der er mange siddepladser også til et barnesæde eller to. Så skulle man nok finde en stationcar, så der er plads til hele familien.

 

Den lille familie

Men såfremt I kan nøjes med 2 sæder i bilen, så kan man slippe billigere fra bilkøbet ved at vælge en gulplade bil. Registreringsafgiften er også noget lavere hvert år, så det kan mærkes på den samlede økonomi. Man slipper for næsten den halve årlige afgift på gule plader, som oprindeligt var en hjælp til erhvervslivet.

 

Børnefamilien

Hvis der er behov og råd til det, så bør I overveje 2 biler, hvor den ene er en personbil på hvide plader, som hele familien kan køre i samlet. Til andre praktiske gøremål kan det måske klares med en lille Golf på gule plader, som kan købes brugt for under 15.000 kr.

 

Kassebil

Her er et smart tip til den lille familie på 2-3 personer. Man kan købe en kassebil på gule plader, hvor man kan sidde op til 3 personer på forsædet, idet der er plads til både chauffør og 2 passagerer ved siden af på mange større kassebiler, idet forsædet er en bred sofamodel. Så ved et bilkøb på gule plader kan man altså transportere dels sig selv billigt, fragte varer i erhvervsøjemed, og endelig kan man også tage hele familien med, hvis familien ikke er så stor.

 

Firmabiler

Man skal dog være opmærksom på, at visse biler kun er registreret til erhvervskørsel, så der er det ikke lovligt at tage hele familien med. Det er faktisk kun lovligt at køre i den i erhvervsøjemed, så du må faktisk ikke tage til bageren søndag morgen i denne model. Det afgørende er, om der er betalt moms på bilen, for at det er lovligt at køre privatkørsel i denne.

 

 

Designer-Honda nu også på gule plader

Nu kan den designmæssigt avancerede Honda Civic også fås på gule nummerplader. FR-V Van med tre sæder og SUV modellen CR-V har længe været populære som gulpladebiler. En ændring af afgiften fra 30 til 50 procent har fordyret bilerne, men til gengæld er der blevet plads til den designmæssigt ganske avancerede Civic – også med 50 procent afgift, men med en lavere basispris uden afgifter. Civic Van findes i både 3- og 5 dørs modeller til priser mellem 147.122 kroner til 217.935 kroner plus moms. Ekstra interessant for erhvervslivet vil nok blive dieselmodellen Civic 2,2 CTDI med partikelfilter til 193.522 kroner plus moms. Den kører i øvrigt 18,9 km/l i gennemsnit. Dens 140 hestes motor har et fornemt moment på 340 Nm ved 2.000 omdrejninger.

Normalt er der på hvide nummerplader et stort prishop fra den normale Civic 1,8 til 2,2 diesel på 80.000 kroner til cirka 346.000. Nu er prisforskellen eksklusive moms knap 37.000 kroner plus moms fra 1,8 Sport til 2,2 CTDI Sport.

Billede: M*rten

Billede: Tinkatonka

Billede: Risager

Previous:

Gode råd om billakering

Next:

Bliv en bedre bilist

You may also like