Vælg den bedste bilforsikring

26 december of 2016 Af

I Danmark kan man vælge mellem en lovpligtig ansvarsforsikring til sin bil eller en mere dækkende kasko bilforsikring, der også dækker skader på egen bil og ikke kun på modpartens. De forskellige typer forsikringsselskaber kan være vanskelige at sammenligne, da prisen afhænger af mange parametre.

Generelt gælder det for næsten alle forsikringsselskaber, at man optjener anciennitet med tiden, således man ved skadefri kørsel kan opnå rabat på sin bilforsikring, og man kan som regel også opnå samlerabatter, når man har flere forsikringer i samme forsikringsselskab.

Hvis man derfor har en indboforsikring ved et forsikringsselskab, så bør man starte her med at indhente et tilbud på sin bilforsikring, men man bør alligevel indhente øvrige tilbud til at sammenligne med. Måske ender det med, at man flytter alle sine forsikringer over i et nyt forsikringsselskab, hvis præmierne er væsentligt bedre men med nogenlunde samme krav og forudsætninger.

Valget mellem kasko og ansvarsforsikring

Såfremt man har anskaffet sig en nyere bil, så bør man vælge en kasko forsikring til sin bil, og man bør kun overveje en ansvarsforsikring, hvis man har købt en ældre bil til lav pris for eksempel under 50.000 kr., da man ofte kan få repareret bilen billigere end den årlige merudgift til en kasko bilforsikring. Prisen på en ansvarsforsikring ligger rimeligt fast, hvorimod prisen på en kasko forsikring kan variere en del alt efter bilejerens:

  • Alder.
  • Anciennitet.
  • Bilmærke.
  • Bilens motorstørrelse.
  • Bilens årgang.
  • Selvrisiko.

Fordele med kasko bilforsikring

Det kan ofte være en god idé at vælge en kasko forsikring på sin bil, således man ikke kommer ud for store uventede udgifter, såfremt uheldet er ude. Merprisen op til en kaskoforsikring er ikke så stor, hvis man dels har en god anciennitet og måske er elitebilist, og hvis man kan acceptere en rimelig selvrisiko på måske 5.000 kr. På den måde slipper forsikringsselskabet for at dække småting på bilen, og man får dermed en billig bilforsikring og får dækket alle alvorlige skader på bilen herunder tyveri.

Som kunde i et forsikringsselskab starter man normalt på nederste trin, men alligevel kan man hurtigt komme op på niveauet som elitebilist, hvor man opnår de billigste præmier på bilforsikringer. Man kan hente nyttige informationer om bilforsikring på Codans hjemmeside, hvor man kan blive elitebilist efter kun 3 års kørsel uden skader, hvis man er over 25 år. Man kan endda opnå store rabatter ved at tegne forsikringen online, idet man kan få beregnet en pris med det samme ved hjælp af en beregnermodel på hjemmesiden.

Previous:

Garanti ved brugte biler Audi

Next:

Folkets vogn – VW er stadig den store dreng

You may also like