Leasing er populært som aldrig før

28 november of 2016 Af

Ifølge portalen Findleasing.nu er op mod 40% af alle biler i dag på en leasingaftale. Det tal skal formentlig tages med et gran salt eller to, men der er ingen tvivl om, at leasing er mere populært end nogensinde før. Ifølge Danmarks statistik er antallet af leasede biler steget med 20-40% om året de senere år, og det kan der være flere grunde til. Læs med og blive klogere på fænomenet.

Hvad er bil-leasing – kort fortalt?

Hvis det skal siges helt enkelt, er leasing egentlig blot en form for leje, men der kan være forskellige forhold, som komplicerer tingene en smule. Men den grundlæggende ide i leasing er, at du kun har bilen til låns, og derfor ikke skal have hele bilens købspris op af lommen eller alternativt låne i banken. Fordelen er desuden, at du når som helst (alt efter leasingtype), kan aflevere bilen igen og få en ny og spændende model.

Hele otte forskellige leasing-former

Reglerne og lovgivningen for leasing er desværre ikke helt enkle, og der opereres med mindst otte forskellige leasingformer, som hver har sine fordele og ulemper. Det vil føre for vidt at komme ind på dem alle her, men for de fleste private er det nok privat-leasing, der er den mest brugte.

Fordelen ved privatleasing er, at du har en fast månedlig ydelse, og derfor er det nemt at budgettere. Selv skal du kun betale brændstof, forsikringer og vægtafgift. Alle andre udgifter som værkstedsregninger, dækskifte og andet påhviler leasingfirmaet, som også betaler for en eventuel lånebil, hvis værkstedet beholder bilen længere tid. Du behøver heller ikke spekulere på, at bilen falder i værdi, for det er ikke din bil. En enkelt ulempe er dog, at du ikke kan trække leasing-ydelse fra i skat på samme måde som hvis det havde været renter på et bil-lån.

De dyre biler er mest populære

Generelt kan man sige, at leasing giver mulighed for at komme i nærheden af de helt dyre luksusbiler, som ellers ville være uopnåelige for de fleste. Det er der mange, der benytter sig af. Her ligger mærker som eksempelvis Mercedes og BMW naturligvis højt på listen, men leasing af Audi er nok næsten det mest udbredte valg.

Der skal da heller ikke herske tvivl om, at Audi er en lækker bil. Den er dyr, men den del løses jo som bekendt med leasingen. Det er især den store A6-model, der er rift om. Det er en alsidig bil, der egner sig godt til både familieture og repræsentation.

Få overtalt chefen til at give dig firmabil

Når du skal forhandle løn, er den udbetalte løn kun en af de ting, der kan skrues på. Ofte kan det være en fordel for chefen at give dig lønforhøjelse i form af forskellige frynsegoder, for Skat i mange tilfælde kan blive nødt til at tage sin del af udgiften. Samtidig ser det også bedre ud på papiret for din chef, hvis din udbetalte løn ikke er skyhøj.

Det kan med andre ord vise sig at være både en fordel for dig og din chef, hvis din lønforhøjelse måske kan bestå i at få stillet en leaset bil til rådighed. Der er rigtig mange, der på den konto lykkes med at kunne køre rundt i en luksusbil, som de aldrig selv ville have haft råd til.

Reglerne er som bekendt ikke helt simple, så du står dig bedst med at undersøge mulighederne på forhånd og stille fordelen overskueligt op. Så er der størst chance for at få chefen med ideen under jobsamtalen.

 

Previous:

Vælg det køretøj, der passer dig

Next:

Kom godt i gang med dit første bilkøb

You may also like

Post a new comment