Medbring dine kæledyr i bilen

13 februar of 2014 Af

Mange familier har kæledyr, og mange af dem ønsker vi at medbringe på bilturen. Det er ofte en hund eller en kat, men det kan også være en fugl. Men det er sjældent, at vi tager akvariefiskene med på ferien. Skal man i sommerhus, så er det dejligt at tage hunden med ud i den friske natur, her vil den elske at løbe rundt. Men dyr sviner ofte i bilen, og de kan komme til at røre ved håndtag og knapper, så de bør være i snor eller i bur, således de ikke spolerer køreturen. Men mange små hunde hygger sig på bagsædet af bilen og ofte med nedrullede vinduer. Hvis du har købt ny bil, vil du nok ikke tillade at have en hund direkte på bagsædet, men hvis bilen er gammel og slidt, så lader de fleste deres kæledyr blive inde i bilen, hvis de er rolige under kørslen. Alternativet er jo at have en speciel kurv eller bur bagerst i bilen til dine kæledyr. Mange køber netop en stationcar, hvis de har nogle store hunde, for så er det enkelt at have disse kæledyr med i bilen.

 

Gode råd om kæledyr i bilen

 

FDM er jo bilisternes brancheorganisation, og her på hjemmesiden kommer FDM med gode råd til håndtering af kæledyr i bilen. Der er faktisk ingen konkret lovgivning på området, men man bør også være opmærksom på, at dyrene ikke lider unødig overlast, så oftest bør de være i en speciel tilpasset transportboks. Derved vil de ikke blive kastet rundt i bilen under kørslen, og på den måde udsætte sig selv eller andre for fare i trafikken. Pas i øvrigt på at dine kæledyr ikke placeres ud for en airbag, da de derved kan komme i en alvorlig klemme, hvis uheldet skulle ske. Mange hunde spændes fast med en speciel sikkerhedssele til hunde, så de derved er sikret i bilen.

 

Dine kæledyr kan dø i bilen

 

Selvom du måske ønsker det bedste for dine kæledyr, så kommer mange til at udsætte deres hunde og andre kæledyr for en slags tortur, hvis de bare bliver efterladt i en varm bil på en sommerdag. I de værste tilfælde, kan dine dyr dø af tørst eller varme. Læs her i Ude og Hjemme om risikoen ved at efterlade hunden i bilen. Du må lære at kende tegnene ved din hund, således du sikkert ved, hvor længe den kan være alene i bilen. Hvis den halser og gisper med tungen ud af vinduet, så bør faresignalerne være til stede. Så skal du huske at få luften hunden først, så tænk på din hund, som om det er dit barn.

Billede: Great Salt Lake Images

Previous:

Sociale aktiviteter i bilen under kørslen

Next:

Aggressiv bilist

You may also like