Aggressiv bilist

14 februar of 2014 Af

Aggressiv bilist

Som bilist, møder du sikkert mange sjove og knap så sjove bilister på vejene. Der er rigtig mange mennesker, der ikke burde have haft kørekort. Nogle er blevet for gamle til at køre, nogle kører, mens de er syge, nogle har for mange børn med i bilen og andre er fløjtende ligeglade med regler og hensyn. Og så er der selvfølgelig dem, der er elendige bilister. Jo, man kan godt opbygge en form for aggressivitet, når man kører bil. Især hvis andres dårlige bilkørsel, resulterer i at man kommer for sent på arbejde og er nød til at komme med en fuldstændig langt ude undskyldning.

Aggressiv i trafikken

Når man er aggressiv i trafikken, kører man ofte en affektstyret bilkørsel. Man kan ganske simpelt ikke tænke rationelt. Man lukker af for al sund fornuft og reagerer prompte, hvis situationen kræver det. Aggressive bilister er hvert år skyld i ulykker på vejene. Det kan enten være bilulykker eller voldsadfærd. Så hvis du er en aggressiv bilist, bør du måske få hjælp? Du kan eventuelt forhøre dig rundt omkring hos psykoterapeuter, psykologer eller andre med dette speciale.

Derfor bør du få hjælp

Du bør selvfølgelig få hjælp, fordi det i sidste instans kan ende med at gå ud over et andet menneske end dig selv. Det kunne i værste fald gå ud over dine børn, hvis de sidder i bilen når du er aggressiv, det kan ende med en bilulykke eller et overfald. Det er ikke noget jeg sidder og finder på. Det er noget man ser og hører om, der er masser af eksempler og artikler om dette emne.

Når den aggressive bilist slår ud

Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg har fundet flere eksempler på nettet. Dette er hentet fra en artikel i lokalavisen:

”…En ung mand er sigtet for vold, efter et møde med et cyklende ægtepar på Søvejen ved Vitved. Her overhalede den unge mand kvinden på en smal vej, samtidig med at en modkørende bilist kørte forbi. Den unge mand kørte derfor meget tæt på kvinden, som gav tegn til, at han skulle sætte farten ned. Det fik ham til at standse bilen og stige ud, hvorefter han overfusede kvinden. Da manden kom sin kone til undsætning fik han et knytnæveslag lige i ansigtet, hvorefter den unge mand stak af fra stedet. Ægteparret fik nummerpladen på bilen, og ringede straks til politiet, som fandt frem til ejeren af bilen. Det viste sig, at den unge mand havde lånt sin mors bil. Det oplyser Lokalpolitiet i Skanderborg…”

 

Billede: Michael Sale

Previous:

Medbring dine kæledyr i bilen

Next:

Bilvask

You may also like