Bilvask

14 februar of 2014 Af

Bilvask

Du kan selvfølgelig vaske bilen selv, men det er meget lettere at få den vasket i en vaskehal. Jeg har samlet noget information om de forskellige vaskehaller.

Den billigste bilvask

Jeg har fundet følgende råd inde fra FDM´s hjemmeside: Der er ingen grund til at vælge de dyre vaske, når bilen skal i vaskehallen. Vælg altid den billigste vask – bilen bliver alligevel ikke renere af at vælge en dyrere udgave. De kritiske steder som f.eks. bilens kanter, typisk langs panelkanter, dørkanter og i skærmkasserne, bliver ikke rene af bilvaskautomaterne. Her skal der håndkraft til, og bruges både slange og blød børste. Brug derfor hellere pengene på en god blød børste og autoshampoo.

Bilvask hyppighed

En bilvask er nedslidende for både bil og miljø. Derfor anbefales det at man begrænser bilvasken i vaskehallen. Det er rigeligt at vaske bilen en gang om måneden og heraf bør to til fire gange om året være ved håndkraft. Ved bilvask i vaskehal er vandforbruget typisk mindre end ved håndvask. Du behøver ikke at vælge hverken voks eller lakforsegler i vaskehallen. I en vaskehal vil det nemlig aldrig komme til sin ordentlige berettelse, da det aldrig kommer helt ind i krogene. Sådan en behandling kræver kyndige hænder. En grundig lakforsegling skal i stedet ske med håndkraft, mindst en gang om året.

FDM’s vaskeråd

FDM har som altid været fremme og hjælpe os forbrugere. De har lavet en vejledning til dig, du kan følge når du skal have vasket din bil:

  • Vælg altid den billigste vask og spar undervognsvasken væk.
  • Afsæt en time til at vaske bilen ved håndkraft 2-4 gange om året.
  • Det er nok at vaske bilen en gang om måneden
  • Anskaf en blød børste – helst langskaftet, så man undgår at trykke for hårdt
  • Brug autoshampoo til bilen
  • Lakforsegling skal ske ved håndkraft en gang om året – vaskehallens forsegler kommer ikke ind i krogene
  • En klud er god til at tørre bilen med efter vasken

 

Billede: Disorderly

Previous:

Aggressiv bilist

Next:

Kørekort tip

You may also like