Det er fra tid til anden nødvendigt at skifte dæk på din bil. Men hvorfor er det nu lige, at det er så vigtigt? Og hvornår er det helt præcist, at du skal en tur på værksted for at få skiftet til nye dæk?

I artiklen her tager vi et nærmere kig på, hvad du skal være opmærksom på, når det er ved at være tid til at få skiftet dæk på din bil. Det er nemlig en vigtig ting at gøre, hvis du gerne vil passe godt på den, og hvis du gerne vil have, at sikkerheden er i orden for både dig selv, dine passagerer og de trafikanter, som du møder, når du er ude at køre.

Skift dæk, når årstiderne skifter

Det er faktisk ganske simpelt. Når du kan se, at årstiderne og vejret skifter, så er det på tide, at du får skiftet dæk på bilen.

Det er nemlig ikke helt tilfældigt, at der er noget, der hedder sommer- og vinterdæk. Du skal sørge for at tilpasse dækkene, som du har på bilen, efter det vejr, som bilen skal ud at køre i. Hvis du altså ønsker, at den skal fragte dig sikkert frem og tilbage (hvilket vi er ret sikre på, at du gør).

De forskellige dæktyper til sommer- og vintersæsonen er tilpasset, så de står bedst muligt fast til netop den årstid. Du skal derfor ikke løbe risikoen og køre på sommerdæk om vinteren. Det kan gå frygteligt galt, for du kan risikere, at bilen bare skøjter rundt oven på isen uden mulighed for at kunne få fat!

Dækmønsteret bliver slidt

Det er også vigtigt, at du løbende kontrollerer dækmønsteret på dine dæk. Et dækmønster bliver også kaldt for en slidbane. På dine dæk findes nemlig en slidindikator, som er mindre forhøjninger på dækkene. Når dit dæk er blevet slidt helt ned til de slidindikatorer, ja, så ved du, at det er blevet tid til nye dæk.

Af hensyn til din og andres sikkerhed i trafikken er det enormt vigtigt, at du holder øje med bilens dækmønster. Rent faktisk er slidbanen den eneste kontakt, som din bil har med vejen, så der er ingen tvivl om, at det er noget, som du som bilist altid skal være opmærksom på.

Trafiksikkerhed skal du tage meget alvorligt, så tænk lige et øjeblik på følgende: Hvornår har du sidst tjekket dit dækmønster? Og er det mon ved at være på tide, at du får skiftet til vinterdæk? Ring til et værksted snarest, hvis du når frem til et svar, som ikke er godt for din eller andres sikkerhed i trafikken.