Guide: Sådan vælger du den rigtige motorolie til bilen

22 maj of 2019 Af

Det kan være lidt af en videnskab at finde ud af, hvilken motorolie du skal vælge til din bil. Hvis det også er sådan, du ser på det, kan du her i indlægget blive lidt klogere på, hvordan du vælger den rette motorolie til din bil.

Tjek bilens instruktionsbog

Det første tip vi gerne vil give dig er, at det er en rigtig god og fornuftig ide at tjekke bilens instruktionsbog eller at slå bilen op i olieproducenternes smøretabeller. I instruktionsbogen vil du kunne læse dig frem til, hvilke specifikationer motorolien skal leve op til, for at din motor er beskyttet korrekt. Det sikrer dig mod at købe en forkert olie til din bil.

Og hvorfor er det vigtigt at vælge en olie, der passer til din bil? Jo, fordi olien har ret stor betydning for, hvordan motoren i din bil trives. Der er nemlig stor forskel på motoroliers egenskaber og på de forskellige typer af olie.

Lav en præcis søgning hos Bildeleshop

Hvis din instruktionsbog og dets mange koder forvirrer dig mere end den gavner, kan det i stedet for være en rigtig god ide for dig at lave en online søgning på et bilsite som her bildeleshop.dk.

Her kan du indtaste diverse parametre ind for motorolien samt søge efter den rigtige olie via bilens registreringsnummer, bilmærke, model og motortype. Det er en hurtig og overskuelig måde at finde den rigtige motorolie på, hvis det ikke er noget, der interesserer dig synderligt, og du derfor ikke ved noget om det.

Vi håber, vores tips her i indlægget har gjort dig lidt klogere på, hvordan du vælger den rigtige type motorolie til din bil! Skulle du stadig være en smule i tvivl, kan du altid kontakte dit lokale autoværksted og mekaniker for råd og vejledning omkring valg af motorolie til din bil.

Previous:

Reservedele til bil kan sammenlignes med reservedele til smartphones

Next:

Hvornår er det tid til nye dæk på bilen?

You may also like