3 ting, du ikke kan undvære til køreturen

27 september of 2019 Af

Det er skønt at have en bil. En bil er nemlig ensbetydende med frihed og en masse muligheder. Familien kan køre ud og få nogle oplevelser sammen, de kan måske endda tage på en kør-selv-ferie, når sommerferien skal holdes? Bilen er fuldstændig uundværlig for de fleste, når de eksempelvis skal til og fra arbejde, eller de skal ud at handle stort ind.

Fordi vi bruger vores bil så meget, som vi gør, kan vi let komme til at glemme nogle af de helt basale ting, når vi skal ud at køre en hurtig tur. Vi tager her et kig på, hvad du absolut må huske, når du skal på farten.

Har du en elbil?

En elbil er et smart køretøj, som bliver mere og mere populært – og det er med god grund. Hvis du har en elbil, skal du huske, at du skal have den ladet op, før du kan komme nogen steder. 

Heldigvis findes der flere forskellige måder, hvorpå du kan gøre det. Du kan gøre det hjemme eller på en af de mange ladestationer rundt om i landet. Det vigtigste er, at du har en ladeboks til elbil, så du altid kan få strøm på din bil og komme rundt i det ganske danske land.

Husk dit kørekort

Hver evig eneste gang at du sætter dig bag rattet og starter din bil, skal du have dit kørekort med. Det er lovpligtigt, og det er derfor en vigtig ting, som du aldrig må glemme.

Uanset hvor kort en køretur, som du skal ud på, skal du altid have det med dig. Du kan derfor med fordel gøre det til en vane at have dit kørekort i din pung, som du typisk tager med som det sidste, inden du går ud ad døren.

Mobilholderen er vigtig

Når du kører bil, må du ikke bruge en håndholdt mobiltelefon samtidig. Den skal sidde fast i en monteret holder, hvis du for eksempel har behov for at bruge GPS-funktionen på din telefon undervejs. Du må slet ikke holde ved din smartphone under kørslen – heller ikke når du holder stille for rødt lys. 

Reglerne på området er netop blevet skærpet, og det kan derfor både koste dig en stor bøde og et klip i kortet, hvis du roder med din telefon, mens du i stedet burde koncentrere dig om at køre bil. Det kan derfor blive en meget dyr (og farlig!) situation.

Så pak telefonen væk under hele køreturen, med mindre du har en holder til den, som du har fastmonteret i bilen.

Previous:

Er der ventetid ved mekanikeren? Sådan kan du få tiden til at gå

You may also like