Alle står på et eller andet tidspunkt i livet og skal foretage deres første investering i en bil. Så kan man jo ikke drage nytte af sine tidligere erfaringer, men man kan naturligvis drage nytte af andres erfaringer, når det drejer sig om at få mest mulig bil for pengene. Det drejer sig også om, at man ikke bliver snydt. Jeg vil her komme ind på de ting, man skal undersøge og sætte sig ind i, før man underskriver en slutseddel, for når du har underskrevet den, så har du faktisk købt bilen juridisk set, uanset om pengene er betalt eller ej. Læs her de 9 gyldne råd om køb af bil:

9 gode råd til bilkøberen

• Tjek bilens papirer – registreringsattest, servicehæfte og eventuel synsrapport

• Tjek bilen for restgæld hos ”Bilbogen”. Du skal oplyse stelnummeret

• Tag en prøvetur. Giv dig god tid til at prøve bilens funktioner

• Køb en bil med brugtbilsattest, eller overlad den tekniske test til en fagmand

• Køb hos en forhandler, det giver den bedste retssikkerhed

• Overvej nøje, hvilke krav du stiller til bilens størrelse, udstyr og driftsikkerhed

• Hav styr på økonomien, så du ved, hvad du har råd til

• Læs slutsedlen grundigt igennem. Det er den bindende købsaftale

• Betal ikke forud, og få altid udleveret den originale registreringsattest samtidig med bilen.

 

FDM har også nogle gode bud på, hvad man skal koncentrere sig om:

http://www.fdm.dk/bilkoeb/guide-til-trygt-bilkoeb

Guide til trygt bilkøb

Står du overfor bilkøb, kan du finde gode råd til at sikre dit bilkøb her. Uanset om den kommende bil skal være fabriksny eller brugt, kan du gøre meget for at sikre dig et godt bilkøb.

Undersøg bilmarkedet

Det kan betale sig at begynde dit bilkøb hjemme ved computeren. Få et overblik over bilmarkedet, inden du tager ud at kigge på biler. Gør op med dig selv, hvilken type bil, du og familien har brug for og i hvilken prisklasse, den skal ligge. Brug internettet til at tjekke prisniveauet for de biler, du er interesseret i.

Ny eller brugt

Det er svært at svare entydigt på, om det bedst kan betale sig at købe ny eller brugt bil. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Her gælder det blandt andet om at se på jeres behov på længere sigt og økonomien.

Benzin eller diesel

Grundreglen er, at hvis du primært kører korte ture med din bil, bør du overveje en benzinbil. Pendlerne, der dagligt kører over lange afstande, kan derimod overveje diesel. En dieselbil er som udgangspunkt dyrere at reparere end en benzinbil.

Styr på økonomien

Biløkonomi handler om, hvilken økonomisk ramme du har at handle bil for, forhandling af bilens pris og i sidste ende finansiering. Start inden dit bilkøb med at vurdere, hvad din økonomiske ramme er – og hold fast i den. Det er nemt at blive fristet af en anden model eller ekstraudstyr. Uanset om du køber ny eller brugt bil, er bilens pris altid til forhandling.

Tjek brugtbilen før bilkøb

Uanset om du køber brugt bil hos en forhandler eller privat, er det vigtigt at tjekke bilen grundigt. Dels bør du prøvekøre bilen, og dels bør du gennemgå bilen for fejl og mangler.

 

Slutseddel og forbehold

Når du er klar til dit bilkøb, skal der udarbejdes en slutseddel. Køber du bilen privat, kan du hente FDMs slutseddel, som du og sælger skal udfylde og underskrive. Husk at undersøge, om der er restgæld i bilen, inden du køber den. Omregistreringen af bilen kan du og sælger foretage på et af FDMs testcentre eller via SKAT’s hjemmeside.

 

FDM anbefaler, at I omregistrerer bilen sammen, inden bilen overdrages.

Billede: GoldScotland71