Streetracing

19 september of 2014 Af

Mange unge mennesker har i dag råd til en bil allerede i 18 års alderen, og mange har en lidenskab for biler, de har kort sagt benzin i blodet. Der skal ske noget. Adrenalinen koger hele tiden. Så når skolegang eller job er overstået, og man har fået aftensmad, så vælger nogen at sidde hjemme og surfe på internettet. Andre ser video eller TV. Men stadig mange vil ud blandt vennerne og vise deres bil frem og lege lidt med dens hestekræfter på venskabeligt basis.

 

Er streetracing lovligt?

Streetracing kaldes også for gadekørsel eller gaderæs, og mange tror dette er dybt ulovligt, hvilket det også nogle gange er. De befinder sig i en gråzone blandt det lovlige og det ulovlige. De vil nogle gange gerne køre ræs, og det bør især være helt uden regler. Man har jo efterhånden set så mange vilde bil film, at man har mange idoler, som man ønsker at leve op til og efterligne. Derfor er streetracing opstået. Det er ofte en mindre klike, som holder informationen for sig selv. En lille og eksklusiv klub, som morer sig sammen med deres hurtige biler. Filmene om ”Fast and furious” har sikkert gjort deres del til denne populære sport. Ligeledes populære computerspil som ”Need for speed” samt ”Grand Theft Auto” har også givet deres bidrag. Politiet gør, hvad de kan, men de kan ikke gøre meget for at forhindre disse farlige kørsler på vejene. Man bør klikke ind på denne hjemmeside fra nyhederne, hvor der er et godt og autentisk videoklip om disse ulovlige gaderæs.

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2014/02/26/44819?autoplay=1

Desuden kan man her læse en artikel om en lovlig form for streetracing:

http://ekstrabladet.dk/biler/bil_nyheder/article1553887.ece

 

Kør lovligt gaderæs i din egen bil

Street-race – altså den lovlige, aftalte version, hvor der er styr på tingene og ikke er børn og hunde i vejen på vejen, vinder frem herhjemme

Gennem de seneste år er der blevet gjort en stor indsats for at forhindre ulovlige gaderæs i Danmark. De ulovlige gaderæs er selvsagt farlige, og det forsøger både politiet, politikerne og en håndfuld entusiastiske arrangører at gøre noget ved. En god måde at komme de ulovlige gadeløb til livs på, er ved at arrangere lovlige gaderæs, hvor alle kan få lov at fyre deres egen private raket af under betryggende forhold.

Tre løb i år

Vi får altid besøg af amerikanerbilerne og gør et kæmpe arbejde for at få de unge, der ligger og ter så tossede ud. Men de er svære. Det kan der være mange gode grunde til, men Jan Kisling kan kun gætte på hvorfor det er sådan. Måske får vi ikke budskabet ud eller måske er de bange for at stille op til officielle løb, hvor de bliver målt og sammenlignet – vi ved det ikke. Og det er vigtigt for Jan at få meddelt at man kan slippe for at blive målt på tid, hvis det er det man ikke har lyst til.

Dragracing.dk afholder tre løb her i sommer, allesammen i Greve kommune. Første løb afvikles den 21. maj, 2. løb den 25. juni og 3. løb den 25. august. Når du kommer frem til løbet, bliver din bil tjekket af en erfaren synsmand – ikke for bilens lovlighed, men for at finde ud af om den er racing-egnet. Bremser og styretøj skal f.ek.s være i orden. Om bilen har 800 heste blander synsmanden sig ikke i.

Previous:

Analyse af firmabiler i Danmark

Next:

Tjekliste før du selv syner din bil

You may also like