Hvilken firmabil bør man anskaffe sig?

29 september of 2014 Af

Uanset om man er et mindre eller et større firma, så bør man analysere situationen og overveje alle faktorer, før man anskaffer sig en firmabil. På den måde opnår man mest bil for pengene. Man skal allerførst danne sig et overblik over behovet for en bil. Analyser hvor mange biler, der er brug for i firmaet, og hvilke krav I stiller til bilerne. Krav til bilerne kan jo være både om driftsøkonomi, forsikring, hvor meget plads der er til dels passagerer og gods, topfart, bilens stand og alder, finansiering, miljøvenlighed samt flere andre faktorer. Visse faktorer er vigtigere end andre, så det gælder altså om at prioritere vigtigheden, således man lettere kan tage en beslutning om bilvalget. Måske er man meget loyal overfor et bestemt bilmærke, som man foretrækker af flere årsager, eller måske stiller man krav om, at bilens skal være ny. En af de vigtigste beslutninger er nok, om man skal købe eller lease en firmabil.

Forskellen på køb eller leasing af firmabil

Uanset om man skal have en personbil eller en kassevogn til firmaet, så kan det nemt koste flere hundrede tusinde kr. at købe en ny firmabil. Selv om man kan fratrække momsen og afskrive bilen i firmaets skatteregnskab, så skal bilen alligevel betales eller finansieres, hvilket kan være en stor udgift i regnskabet. Derfor vælger mange at lease en ny bil, idet de dermed kan trække hele dette beløb fra hver måned i regnskabet, således der ikke stilles så store kapitalkrav til at få bilen. Det er ofte lettere at overskue de økonomiske konsekvenser ved at lease en bil, hvilket ofte kan gøres for under 5.000 kr. om måneden for en god bil. Flere firmaer kan jo ikke altid garantere status for økonomien i fremtiden, så det kan blive dyrt, hvis man køber en bil, som senere skal sælges, idet man nemmere kan opsige en leasingkontrakt.

Gode råd om at anskaffe firmabil

Vælg en nyere bil da man dermed slipper for ekstraudgifter og problemer med reparationer og vedligeholdelse. Vælg også et kendt bilmærke, da disse altid vil bibeholde en høj brugtpris samt de er meget efterspurgte. Merprisen pr. måned er yderst minimal for at vælge et anerkendt bilmærke frem for et mere ukendt mærke. Hvis du er usikker på, hvor længe I skal anvende en firmabil, så vælg leasing frem for at købe en firmabil. Du kan se masser af firmabiler hos Audi.

Billede: George Peterson

Previous:

Tips til førstegangskøberen

Next:

Pas på brugtvognsforhandleren

You may also like