Fordele og ulemper ved at købe en brugt bil

05 februar of 2014 Af

I mange tilfælde kan det oftest betale sig at købe en brugt bil frem for at købe en ny, men man bør jo overveje mange ting først. Men det er helt sikkert, at man i de fleste tilfælde vil få mest for pengene, hvis man køber en bil, som er omkring 2 år gammel og har kørt under 100.000 km, for i disse tilfælde er prisen ofte faldet med mindst 30 % fra nyprisen, og bilen er ofte st i samme stand som en ny bil men blot til en væsentligt lavere pris.

Fordele og ulemper ved brugte biler

Fordelen ved at købe en brugt bil kan være, at markedet har presset en lidt dyrere bil hurtigt ned i pris. Du kan dermed få en større bil med bedre komfort og mere udstyr, end hvad du kunne købe en ny bil for. Hvis du skal sælge inden for få år, vil din brugte bil have tabt mindre end en fabriksny bil ville. Ulempen ved den brugte bil er, at du ofte kun får 24 måneders reklamationsret men igen garanti. Den har flere år på vejen bag sig, og du ved ikke, hvordan bilen har været kørt af de tidligere ejere. Du kan derfor være så uheldig, at bilen går mere i stykker end en ny bil. Markedsværdien af din bil kan desuden hurtigt ændre sig, hvis der kommer en ny model på markedet.

Du bør overveje brugt bil

Hvis du ikke kan få en ny bil af den type, du har behov for i din hverdag, kan du undersøge markedet for en brugt bil i stedet. Der kan være så mange billige brugte biler på markedet, at det bedst kan betale sig at satse på en brugt bil. F.eks. hvis der findes mange nyere billige brugte biler af den type, du har kig på. Hvis du kører få kilometer om året, kan du også med fordel vælge en brugt bil med et eller to år på bagen, som har kørt omkring 75.000 km. F.eks. en brugt leasingbil, da den har gennemgået sine servicebesøg og har haft en større afskrivning end gennemsnittet af tilsvarende biler. Dine få kilometer om året vil derfor ikke have særlig stor indvirkning på den fremtidige afskrivning, hvilket betyder, at bilen holder prisen bedre. At købe brugte biler kræver dog, at du laver et ordentligt hjemmearbejde omkring dit budget, så der er plads til uventede reparationer. Hvis du overvejer, at dit næste bilkøb skal være en brugt bil, er det også vigtigt at vurdere, om sikkerheden på bilen lever op til dine krav. En sikker bil kan i sidste ende redde familiens og dit liv. For nogle bilmærker kan få år betyde stor forskel på sikkerhedsniveauet

 

Previous:

Finansiering ved bilkøb

Next:

Fordele og ulemper ved at købe ny bil

You may also like

Post a new comment