Hvor finder man bedst nye bildele

10 maj of 2014 Af

Hvis en bil bliver skadet i trafikken, eller hvis noget i motoren går i stykker pga. slitage, så skal disse dele jo udskiftes, så man kan få bilen ud at køre igen hurtigst muligt. Nogle gange kan man spare lidt penge, såfremt man køber en brugt reservedel, men hvis det er en meget sjælden del, så findes den måske kun som ny hos den autoriserede forhandler. Prisen på reservedele er ofte meget høje, så det er helt normalt, at hvis man adskiller en bil i samtlige dele og vurderer den samlede værdi af de enkelte dele, så svarer det til prisen på 3 nye biler. Det skyldes naturligvis, at der er mange omkostninger forbundet med at håndtere reservedele. Man er tvunget til at købe mange dele hjem, og måske bliver visse dele aldrig solgt, så der skal være mulighed for at få dette tab finansieret. Desuden koster det jo penge at drive et lager. Det koster personale, husleje samt forrentning af indskudt kapital. Men er man lidt praktisk anlagt, så kan man ofte finde den ønskede reservedel noget billigere, hvis man ser sig godt for. Man kan nemlig købe bildele mange steder.

 

Hvor kan man købe bildele?

  • Autoriserede værksteder
  • Uafhængige værksteder
  • Internet butikker
  • Reservedelslagre og bil supermarkeder
  • Udenlandske leverandører
  • Private sælgere af autodele
  • Autoophug

 

Derfor bør du altid tjekke dine forbindelser og få også tjekket de forskellige hjemmesider for de dele, som du mangler, før du måske alligevel bliver nødt til at gå til den autoriserede forhandler, hvor prisen nok er dyrest.

 

 

Varehusene

Der findes i dag specialiserede varehuse, som udelukkende forhandler de mest populære bildele, hvor alle delene er helt nye standardmodeller til lavpris. Her kan du finde pærer til bil, bremser, dæk, udstødninger, Jeg tænker især på kæderne Biltema og Thansen, der er som et normalt supermarked, men hvor varerne især er værktøj samt alle mulige dele til køretøjer. Der findes utallige hjemmesider, hvor man kan købe originale samt uoriginale bildele til lavpris, og jeg kan henvise til siderne:

http://www.bildele-online.dk/

http://www.bildeleshop.dk/

Men læs denne spændende beretning om et firma, som også tænker på miljøet samtidig med, at de sælger autodele:

http://www.avisen.dk/danskere-spinder-guld-paa-bilreservedele_247619.aspx

 

Danskere spinder guld på bilreservedele

Danske Borg Automotive har skabt sig en lukrativ forretning på at refabrikere brugte bilreservedele på en miljøvenlig måde.

 

Den familieejede virksomhed Borg Automotive gør en god forretning på miljørigtig refabrikation af brugte bilreservedele. Så god faktisk, at de nu er Europas tredjestørste indenfor deres branche. Vi mærker en generel stor efterspørgsel på vores produkter, og i kraft af et godt setup vinder vi også markedsandele, siger bestyrelsesformand i Borg Automotive A/S, Lars Aagaard, til Børsen.

De genbrugte bilkomponenter, som blandt andet tæller startere, generatorer, bremsekalibre og styretøj, sælges gennem grossister til autoværksteder i hele Europa. På trods af engangs-omkostninger ved nedlukningen af en af koncernens fabrikker i Polen, har Borg Automotive øget omsætningen til 448 millioner kroner i 2012/2013 fra 411 millioner kroner i 2011/2012.

I samme periode er overskuddet før skat fordoblet fra 13 millioner til 35 millioner kroner før skat.

– Fremgangen skyldes primært en stærk vækst inden for kerneforretningen, som er miljøvenlig refabrikation af brugte autokomponenter, forklarer Lars Aagaard over for Børsen.

Borg Automotive har hovedsæde i Silkeborg og produktion i både Polen England og Belgien. Ud over Danmark, er England virksomhedens største marked.

Previous:

Skrotpræmien på en bil

Next:

Mekanikeruddannelsen

You may also like