En bil ligner sin ejermand

Det er selvfølgelig, det rene vås. Men alligevel er der noget om det. En sjov lille test kunne være, at gætte hvilken bil de kendte kører i. Hvis du gætter rigtig, kunne der måske være noget om det.

Minibil eller kvalitetsbil

Lad os fx tage minibilen. Jeg kan ikke tænke mig til hvilken personlighed, der ville købe den. Jeg kan sagtens se, at det er praktisk, økonomisk og billigt. Men jeg ville ikke kunne vide, hvem der køber en minibil. Det er nok lettere at gætte på en bestemt type, der ville købe en Alfa Romeo 4C eller en BMW M3/M4.  Det er drenge, der aldrig er blevet voksne. De ved hvad kvalitet er og forstår at passe på det.

Minibilen til den praktiske og fornuftige type

Jeg forestiller mig, at minibilen er til den enlige mand eller kvinde, der bor i byen. En minibil er en betegnelse for bilklassen mellem mikrobil og en lille mellemklassebil. Typiske modeller er Volkswagen Polo, Opel Corsa, Fiat Punto og Ford Fiesta.

De bedste minibiler

I 2013 blev minibilerne testet og man endte ud med 3 modeller, som blev kategoriseret som de 3 bedste minibiler det var:

  • Fiat Panda TwinAir 65 hk Ciao 5d, Antal solgte i 2013: 849 stk.
  • Kia Picanto 1,0 Motion 5d, Antal solgte i 2013: 3.336 stk.
  • Skoda Citigo Active Greentec 5d, Antal solgte i 2013: 4.475 stk.

Billige minibiler

Priserne er meget forskellige på minibilerne, men du kan med garanti finde en god bil til under 100.000 kr. Ford Ka Trend 1.2 (69 hk) kan du få fra 65.000 kr og en Chevrolet Spark LA 5-dørs med aircondition kun kr. 69.995. Jeg ved ikke hvor gode de er til prisen. Men de er billige og enhver kan nærmest købe en bil i dag til den pris. Personligt synes jeg de er gode til at køre i byen med, de er lette at parkere og orientere sig med.

Billede: Julian Morales