Sådan gør du en forskel for miljøet

01 august of 2018 Af

Der kan ikke længere være nogen tvivl om, at vores kære Moder Natur er stærkt udfordret og fortsat kæmper alt, hvad hun kan. Det kan være svært at se, hvad man kan gøre ved det som enkeltperson, men alting tæller, så læs med her, hvis du vil gøre en forskel for miljøet.

Kør miljørigtigt

Det er klart, at biler generelt set ikke er særlig gode for miljøet, men de er nu alligevel svære at undvære. Er du miljøbevidst, handler det derfor i stedet om at finde en bil, som påvirker miljøet så lidt som muligt – og derudover måske en gang i mellem at tage cyklen i stedet. Generelt gælder det, at nyere biler er bedre for miljøet, end ældre biler er, og derudover er der naturligvis et væld af andre faktorer, der spiller ind. Bilen er i hvert fald et godt sted at starte, hvis du gerne vil gøre dit for at hjælpe miljøet i den rigtige retning efter mange års hård behandling.

Sortér dit affald

Hvis du blot smider alt dit affald ud i den samme skraldepose, bliver det hele behandlet på samme måde, og det er der ikke nogen grund til. Der er masser af vores almindelige affald fra husholdningen, som kan genanvendes, hvis det bliver behandlet korrekt. Derfor gør det en kæmpestor forskel, hvis du sorterer dit affald i eksempelvis papir, glas, hårdt plastic og madaffald. Så kan meget af det bruges igen, fremfor at det hele blot bliver kasseret fuldstændigt. Nogle steder er affaldssortering blevet en fast del af hverdagen med nye affaldscontainere, og ellers kan du nemt selv lave et sorteringssystem, som giver mening for dig, og så kan du selv skaffe dig af med dit affald på en genbrugsstation i dit område.

Køb skånsomme produkter

Sidst, men ikke mindst, gør du naturligvis en forskel ved at købe produkter, som er skånsomme over for miljøet, og som også er fremstillet med fokus på bæredygtighed. Plastemballage bliver i høj grad fremstillet af genbrugsmaterialer, så her kan du gøre en forskel, hvis du besøger eksempelvis Scan Lux Flexible. Derudover er det en god idé at købe lokalt producerede fødevarer, hvorved der ikke er udledt en masse CO2 ved transporten. Der er heldigvis megen fokus på bæredygtighed og på produkter, der er fremstillet med fokus på miljørigtighed, så det er efterhånden nemt at vælge både fødevarer og andet, som er fremstillet på miljøvenlig vis.

Previous:

Tips til hvordan du holder bilen kølig denne sommer

Next:

Få råd til drømmemotorcyklen

You may also like