Bliv en bedre bilist

16 maj of 2014 Af

Bare fordi du har fået kørekort, så bliver du ikke samtidig en bedre og erfaren bilist i trafikken. Du skal kort sagt blive en rutineret bilist, og det kommer man ikke sovende til. Den slags kræver jo erfaring, og det får man bag rattet i trafikken. Men hvis du bloter opmærksom og forsigtig, så behøves du ikke at frygte noget. Den største fejl er nok din egen usikkerhed på dig selv. Men tænk lige over, at du som ny bilist i trafikken kender færdselsreglerne bedre end de fleste andre bilister. De andre bilister tog måske kørekort for mange år siden, hvor reglerne var lettere, så de kan ikke huske det hele eller kender til de nye tiltag i færdselsloven. Til gengæld har de noget andet, som er meget værdifuldt. De har erfaringen bag rattet. Den vil du også kunne få stille og roligt. Start med at være selvsikker og forsigtig i trafikken. Kør ikke for stærkt og vis hensyn til andre i trafikken. Kør efter færdselsreglerne og efter forholdene, så plejer det aldrig at gå galt. Jeg faldt over en god artikel i Ugebladet Søndag, som handlede om selvudvikling. Her kan man læse om, hvordan man nemt bliver en bedre og mere sikker bilist i trafikken. Her kommer man med gode råd til de nye bilister, således man opnår mere sikker kørestil. Vis årvågenhed, hav en fleksibel attitude og vær hensynsfuld i trafikken, så vil din kørsel nemt glide igennem byen uden de store problemer.

 

Hastigheden er skyld i de fleste ulykker

 

Vi har hørt det mange gange før, at det er farten, som dræber i trafikken. Alligevel sænker vi ikke farten. Det er især, når vi har haft bil i 10 år, at vi bliver fartblinde. Vi tror, vi har opnået så meget rutine i trafikken, at vi gerne må køre lidt hurtigere end de andre bilister. Så statistikken viser med tydelige tal, at især mænd i 28 års alderen står bag de fleste ulykker, som skyldes alt for høj fart. Læs hele rapporten på Netavisen, hvor de tydeligt skriver, at rutinerede bilister er fartblinde. Man føler sig som konge i sin egen bil, hvor man lader erfaringen få for meget selvtillid, således man nemmere fristes til at træde lidt mere på speederen. Det er især mænd på 28 år og opefter, som er ramt af denne tendens til at køre stærkt i trafikken.

 

Mænd parkerer bedre end kvinder

 

I trafikken er kvinder vel lige så gode som mænd, det er der jo delte meninger om. Men man kan i Politiken læse en opsigtsvækkende artikel om forskellen blandt kønnene, når det drejer sig om at parkere en bil. I artiklen fremgår det, at et universitet i Ruhr har lavet en grundig undersøgelse blandt bilister, hvor resultatet blev, at mændene dels var hurtigere og mere præcise med at parkere end kvinderne. Her kan du læse hele artiklen om mænd parkerer bedre end kvinder. Forklaringen er temmelig dybtsindig, men vi ved jo i forvejen, at vi alle har forskellige medfødte evner. Så mænd kan fokusere på visse opgaver bedre end kvinder.

Billede: MarkusBaumgartner

Previous:

Mekanikeruddannelsen

Next:

Opnå en god rustbeskyttelse

You may also like

Post a new comment