Har du endelig besluttet dig for at realisere din indre drengedrøm om et nyt køretøj, så du kan blive ekstra godt kørende på landevejene? Måske har du sparet sammen gennem mange år? Eller måske synes du bare, at tiden er inde til, at den gamle vogn i indkørslen trænger til en opgradering? Uanset hvad din begrundelse måtte være, er denne artikel værd at læse. Her er samlet 5 gode tips til, hvordan du kan finansiere din nye bil, og hvad du i den forbindelse skal være opmærksom på.

1. Undersøg markedet

Det er sjældent billigt at købe en ny bil, og derfor vil du ofte – på lige fod med at surfe rundt på internettet efter den rette bil – søge efter information omkring finansiering og hjælp til privatøkonomien. Ikke mange ligger inde med en bankkonto stor nok til, at den nye bil kan betales kontant, og derfor er finansiering ofte en nødvendighed. Her er det en god idé at bruge lidt tid på at undersøge markedet for finansieringsmuligheder, så du vælger den bedst mulige løsning.

2. Vælg det rigtige lån for dig

Forsikringsmarkedet har om nogen vokset sig lige så stort som bilindustrien, og i dag findes der mange forskellige bilforsikringer og muligheder for finansiering af den. Derfor kan det godt være noget af en jungle at finde frem til det rigtige lån. Om du skal vælge et banklån eller et quicklån til at finansiere din nye bil, afhænger af en række forskellige faktorer. Blandt de vigtigste er lånebeløbet, renten og ikke mindst de årlige omkostninger i procent (ÅOP).

3. Løbetid og rente

Lånebeløbet afhænger naturligvis af, hvor mange penge du har stående på kontoen i dag. Dertil har bilens pris indflydelse på, hvor mange penge du har brug for at låne. Men når det kommer til selve lånet, er både løbetiden og renten vigtig at tage højde for. Ønsker du at betale lånet tilbage på få år eller gennem 5, 6 eller 7 år? Dertil skal du tænke over, hvorvidt du ønsker et lån med en fast eller variabel rente.

4. Sammenlign omkostninger gennem ÅOP

Ovenstående faktorer kan nemt sammenlignes, hvis du tager et kig på lånets samlede ÅOP. Et låns ÅOP skal altid fremgå, og som kunde har du til enhver tid ret til at få dette beløb oplyst. Det kan være en god idé – for på den måde kan du nemt danne dig et overblik over omkostningerne ved de enkelte lån og dermed vælge det rette og billigste for dig.

5. Fortrydelsesret

For ethvert lån herhjemme, eksempelvis banklån, quicklån og SMS-lån, gælder det, at du kan benytte dig af kreditaftaleloven, som sikrer dig en fortrydelsesret på 14 dage. Det er ikke alle, som er opmærksomme på dette, men det kan være en god ting at skrive sig bag øret, når du foretager et lån.

Skulle du derfor være så heldig at blive lottovinder inden for de første 14 dage, har du altså mulighed for at fortryde dit lån.