Både visse private samt firmaer ønsker at anvende en speciel bemærkelsesværdig bil i hverdagen, som både er komfortabel samt af høj kvalitet, og desuden må bilen gerne have egenskaberne fra en sportsvogn. Alle disse krav kan faktisk opfyldes ved anskaffelse af de luksuriøse biler fra Audi, der har modellerne S og RS i sit produktsortiment.

Disse biler kan egentligt sagtens kategoriseres som sportsvogne, da de har kraftige og højt ydende motorer, der er optimeret til at give både hestekræfter og acceleration. Hos Audi forhandlerne kan man finde masser af både nye samt brugte biler Audi, hvor man virkelig får en bil, der både signalerer prestige men også tophastighed og komfort.

 

Baggrunden for Audis sportsvogne

De fleste bilproducenter udvikler hele tiden nye motorer og design af biler, der skal testes på racerbanen sammen med andre sportsvogne. Formel 1 racerbiler må ikke køre på normale veje, da de ikke lever op til kravene til personbiler, så derfor overfører man erfaringerne fra racerbilerne til normale biler, som får teknologien monteret fra racerbilerne. Da bilerne således masseproduceres, så falder produktionsprisen på de enkelte biler, og dette kommer de almindelige bilejere til gode.

Formel 1 biler er nemlig specialfremstillet og koster normal flere millioner kr., men bilproducenterne forsøger hele tiden at fylde mere avanceret teknologi ind i de normale personbiler, og det er specielt lykkedes godt for Audis modeller i klassen S samt RS. De normale biler er Audi A4 og A6, mens Audi S4 og RS4 er samme type bil men bygget mere højt ydende. S står for Sport, og man ser Audier med denne betegnelse har et letgenkendeligt S-symbol samt lodrette linjer på den forreste grill på bilen, og disse sportsvogne må ikke forveksles med S-linjen fra Audi, der står for læderindtræk.

Alle S-modeller har som standard det smarte 4-hjulstræk Quattro monteret, og desuden er alle motorerne byggede unikt og eksakt trimmet, og bilernes bremsere er forstørret og kraftigere end den normale bilmodel. Affjedringen er stivere, og man anvender kulfiber indvendigt som interiør. RS står for Racing Sport, og disse modeller er Audis biler med højeste ydeevne og med mest trimmede motorer, der er endnu bedre end S-modellerne.

RS modellerne anvender Audis mest avancerede teknologi, hvor man gør mest muligt ud af motoren men mindre ud af kabinen, der er mere spartansk. Man har især udviklet modellerne S og RS for at kunne konkurrere mod konkurrenterne fra Mercedes og BMW, der også har mange potente sportsvogne såsom BMW M3, BMW 335i, BMW M5 samt BMW 550i.

 

Sikkerheden ved køb af Audi sportsvogn

Hvis man overvejer at købe en brugt Audi sportsvogn af modellen S eller RS, så bør man eventuelt se på biler af typen AAP (Audi Approved :Plus), der er bilkøberens garanti for en ny, brugt Audi, der er gennemtjekket og fejlfri fra A til Z. Man kan derfor ofte finde en god og billig sportsvogn hos den autoriserede forhandler, og man får med AAP fuld garanti på bilen, idet disse biler udelukkende består af originale autodele, bilerne er 100 % i orden og opdateret, og desuden får man 2 års garanti samt 2 års serviceaftale med i prisen, som gælder indtil bilen har kørt 40.000 km eller er 2 år gammel. På den måde kan man undgå store udgifter på bilen, hvilket ofte har været en skræk for bilkøbere af alle modeller og også brugte biler Audi.