Loven kræver, at alle biler er forsikrede i en hvis grad, således der kan betales, når der opstår ulykker eller andre uforudsete situationer. Du bør vælge en forsikring, som passer til din bil og din familie. Når man køber en bil bliver den indregistreret og forsikring hos et forsikringsselskab. Man kan vælge at have den billige lovpligtige ansvarsforsikring, eller man kan vælge at købe den dyrere kaskoforsikring. De dækker ens, når der er uheld, men kun overfor modparten, idet man med en kaskoforsikring også får dækket skaden på sin egen bil ved uheldet. Når en bil ikke købes kontant, så forlanger de fleste finansieringsselskaber, at bilen skal være kaskoforsikret, selv om det ikke er lovpligtigt at gøre dette. Men derved sikrer de jo deres pant bedst muligt, så reglen virker meget logisk. Men de fleste, som kører i en nyere bil, vælger næsten altid at tegne en kaskoforsikring, da de ellers vil kunne komme ud for en økonomisk katastrofe, hvis man skulle komme ud for et stort trafikuheld. Læs på siden soendag.dk en udførlig oversigt over dine forsikringer. Husk at ikke kun have en bilforsikring, du må også være forberedt på uheld på familiens medlemmer eller boligen, så der kan være tale om mange nødvendige forsikringer, og ofte kan det betale sig at slå dem sammen i samme forsikringsselskab.

 

Hvad koster en bilforsikring?

 

Man kan ikke entydigt svare på, hvad en ansvarsforsikring eller en kaskoforsikring koster, men man kan jo bare henvende sig til et forsikringsselskab og få et uforpligtende tilbud. Ofte kan du få rabat, såfremt du tegner tre eller flere forsikringer i det samme selskab. Men tendensen er tydelig nok. Prisen afhænger af din alder, bilens alder, model og antal kørte km. Ældre får billigere forsikringer, da de er mere rutinerede i trafikken, så de unge kommer til at betale de dyreste forsikringer, da de er skyld i de fleste uheld. Jo ældre din bil er, og jo flere km den har kørt, des billigere bliver din bilforsikring også. Læs alt om bilforsikringer her på hjemmesiden, hvor du får en universal forsikringsguide. Her kan du sammenligne priser og vilkår for alle typer af forsikringer i Danmark.

 

Anciennitet og selvrisiko

 

Kører du uden skader, vil du hvert år optjene værdifuld anciennitet hos forsikringsselskabet, og du vil automatisk falde nogle trin i præmie, således du derved slipper billigere hvert år i forsikring. Læs her på siden om de forskellige regler for anciennitet på bilforsikringer. Desuden kan du slippe billigere i forsikring, hvis du har en selvrisiko på din bil. Det svarer til din egenbetaling på skader, således du kan måske spare flere tusinde kr. om året, hvis du har en selvrisiko på 5.000 kr. Derved undgår du at belemre dit forsikringsselskab for de mindre skader, og du opnår en lav pris og beholder din anciennitet.

 

Billede: natloans