Fordele og ulemper ved privatleasing

10 maj of 2015 Af

Privatleasing har levet en lidt skjult tilværelse de seneste år, men nu er de fleste ved at kende til omfanget af privatleasing, som naturligvis har både fordele samt ulemper, og her vil disse blive sammenlignet, således man kan hente gode råd om privatleasing i artiklen. Da leasing for mange år siden blev introduceret, tog erhvervslivet straks imod muligheden, som er skræddersyet til erhvervslivets behov. Et firma kender ikke altid sit kørselsbehov ud i fremtiden, da opgaverne kan variere i løbet af året, så derfor kan det være katastrofalt for firmaets økonomi, hvis man forinden anskaffer sig en hel stribe firmabiler, såfremt man senere kun har behov for det halve antal. Dette kan både være omkostningstungt samt meget likviditetskrævende, så derfor vælger mange firmaer at lease deres biler, hvilket desuden giver dem de fordele, at alle leasingudgifterne er umiddelbart fradragsberettigede. Men ved privatleasing kan man ikke umiddelbart fradrage noget på skatteregnskabet medmindre man anvender bilen til delvis erhvervskørsel, så hvorfor vælger mange private alligevel privatleasing?

Privatleasing kort fortalt

Ved at anvende privatleasing opnår man især fordelene med bedre likviditet, bedre økonomisk overblik samt reducering af risikoen for værditab på bilen. Derfor er det en fornuftig løsning med privatleasing, såfremt man virkelig har kørselsbehov i nyere bil i hverdagen, og man har stadig muligheden for at køre erhvervskørsel i privatbilen. Ulemperne ved privatleasing er få, idet man ofte får en lidt dyrere løsning set over en årrække, men hvis man ikke kan overskue sit kørselsbehov flere år ud i fremtiden, så er det ganske enkelt for risikabelt at købe en bil, som måske skal sælges igen efter 1-2 år. Mange mennesker bryder sig heller ikke om uventede udgifter på bilen, da man hellere vil betale lidt mere pr. måned og slippe for værkstedregninger, renter og afdrag på billånet samt det uvisse værditab på bilen. Derved sikrer privatleasing, at man i detaljer kan budgettere nemt og præcist for de mange kommende måneder, og skulle dit kørselsbehov ændre sig, så kan man arrangere dette med leasingselskabet, som kan finde en større eller mindre bil til dig. Så hvis du blot skal have en flot præsentabel bil i hverdagen uden problemerne med serviceeftersyn mv., så er privatleasing sikkert noget, du bør tage med i overvejelserne. Det er også en fordel for dig med privatleasing, at du meget nemmere kan få råd til en ny luksusbil, som ellers var helt umulig for dig at købe. Såfremt du jævnligt ønsker at skifte bil, så er denne løsning også en fordel for dig, da handelsomkostningerne på biler kan ende med at blive temmelig voldsomme især værditabet på bilen. Hvis man kender sit kørselsbehov konkret for de kommende 4-6 år, så bør man dog nærmere overveje at købe en bil frem for privatleasing, da leasing over denne periode kan blive en for dyr løsning.

Hvilken bil bør man så vælge?

Man bør vælge en bil, som akkurat passer til dit kørselsbehov og din stil, så du bør altid starte med at undersøge mulighederne og priserne på bilmarkedet. Hos visse forhandlere kan man købe eller lease helt nye biler samt biler med 2-3 år på bagen. Man bør altid vælge en autoriseret bilforhandler, som dels både lever garanti og tryghed i forbindelse med en bilhandel. Man bør finde en anerkendt bilforhandler, som har et bredt udvalg af biler til de fleste behov, og derfor kan man eventuelt tjekke hjemmesiden hos Hyundai, der har et stort udvalg af biler til privatleasing, og her finder man biler til meget konkurrencedygtige priser i alle størrelser lige fra små personbiler til større stationcars, MPV eller kassevogne. Med privatleasing sikrer man sig effektivt mod uforudsete udgifter, idet man får finansiering, afskrivning, servicering samt reparation i én samlet månedlig ydelse, og dermed får man et fuldt overblik over bilens månedlige udgifter.

 

Billede: SAUD AL – OLAYAN

Previous:

Valg af kassevogn

Next:

Er billån en god idé?

You may also like

Post a new comment