Finansiering ved bilkøb

07 januar of 2014 Af

Jeg vil her komme ind på de aspekter omkring finansiering af en bil, som du skal kunne forvente, hvis du har planer om at anskaffe dig en bil på afbetaling.

Det kan sagtens være en god ide at købe en bil på afbetaling, men du bør naturligvis gå bilmarkedet igennem grundigt først, før du underskriver en slutseddel dvs. køber en bil. Du skal først og fremmest finde et passende niveau på bilen som du kan håndtere økonomisk, så hvis du kun tjener 15.000 kr. om måneden før skat, så har du jo diverse udgifter til almindelig husholdning dvs. husleje, mad, tøj, transport, skat samt diverse andre faste månedlige udgifter. Du vil måske kun kunne undvære 1.000-3.000 kr. om måneden til en bil. Det er også helt ok, men du kan altså ikke købe en luksusbil til 500.000 kr. og derover med dit budget. Du må være realistisk, og der kan i dag findes helt nye biler til under 1.000 kr om måneden i afdrag.

Undersøg finansieringsomkostningerne:

Der er ofte ikke den store forskel på finansieringsomkostningerne om du vælger at låne pengene i din bank eller hos bilforretningen. Men nogle gange kan det være, at en bilforhandler kan tilbyde en ekstraordinær god billig rente til udvalgte bilmodeller, fordi han på den måde kan lokke kunder til at købe en bestemt type biler. Måske er det egentlig bilfabrikken der finansierer dette, men uanset hvad, så er det ofte en fordel som dig, som er køberen. Husk at det faktisk er dig og alle de andre bilkøbere, som holder hjulene i gang i landet. Hvis ingen købte nye biler, så vil meget i landet gå i stå, og bilparken vil bestå af ældre og dårlige biler. Derfor vil bilforhandleren gøre meget for at gøre dig glad og tilfreds, de er nemlig afhængige af dig. De tjener faktisk visse gange under 2.000 kr. på at sælge en ny bil, og det er jo ikke meget. Dette skyldes konkurrencen i bilbranchen, så der kan ofte være mere avance i handel med brugte biler, men der kan man også risikere at skulle have bilerne på lager i længere tid.

Det er nemmest at finansiere nye biler eller biler som er højst 5 år gamle, der kender banken nemlig rimeligt grundigt bilens værdi, hvis den skal sælges igen. De kan derfor indkalkulere deres eventuelle tab. Derfor vil de kun kræve en lille eller måske helt kunne undgå en udbetaling på bilen. Renten kan ofte variere afhængigt af din udbetaling, og den bedste rente opnår du, hvis du kan betale en høj udbetaling på måske 20-30 %. Hvis en bil overstiger 5-7 år, kan det ofte være svært at finansiere denne, måske kun til en ekstra høj rente, da der nemt kan være risiko forbundet med at handle ældre biler, som måske en dag kun kan sælges for et meget lille beløb, derfor tager man forbehold for dette.

Men undersøg alle finansieringsmulighederne både hos forhandleren, din bank og eventuelt også på internettet. Heldigvis er lånerenterne i disse år lavere end nogensinde før.

 

 

Billede: Homerdalt

Previous:

Bilauktioner samt online søgning efter billige biler

Next:

Fordele og ulemper ved at købe en brugt bil

You may also like