Både købere og sælgere af biler kan opnå mange fordele ved at mødes på en bilauktion eller ved at have en annonce på internettet.

Bilauktioner

Tidligere var bilauktioner noget man valfartede til en gang om ugen. Det gør man stadigvæk, men nu kan man endda deltage i bilauktioner på internettet, hvor man byder i en periode, ofte 1-2 uger. På den normale bilauktion er det ofte bilforhandlere, som ejer nogle brugte biler som de gerne vil af med, nogle biler de ikke ønsker skalvære i forretningen. Men de skal jo opnå en minimumspris, for de bliver solgt. Opnår man ikke minimumsprisen ved auktionen, så kan man nok forvente, at bilen kommer på auktionen igen næste uge og måske til en reduceret pris. Der er så mange professionelle bilhandlere ved disse auktioner, så der er langt imellem de gode handler, og priserne bliver ofte større end på det blå marked, fordi auktionshuset jo ofte skal have et gebyr på 10 % eller mere af hammerslagsprisen. På internettet findes flere auktionshjemmesider, hvor der kun er små gebyrer til hjemmesiden, når en bil handles. Der har jo heller ikke været store udgifter for hjemmesiden i denne forbindelse, men køber og sælger er blevet enige om en pris, således der bør være 2 tilfredse parter, da sælger igen kan kræve en minimumspris.

Hvis man ikke er så kræsen i sit bilvalg, så kan man ofte finde en bil med en lav minimumspris, hvor der ikke har været mange bud på, fordi den ikke er eftertragtet, så der kan man ofte lave en god investering.

Ulemper ved bilauktioner

Ulempen ved auktioner er jo, at der ofte er lille eller slet ingen garanti. Du kan som køber kun påregne at lade handlen gå tilbage, hvis der er tale om tydeligt bedrag. Hvis der står i salgsmaterialet, at bilen er 3 år gammel og har kørt 100.000 km, men den senere viste sig at være ældre og have kørt flere km. Eller hvis bilen overhovedet ikke kan starte og skal repareres, eller hvis der mangler vigtige dele på bilen, som burde være oplyst for handlen.

Spring mellemmanden over

Men man kan ofte opnå en god handel på en hjemmeside som Den Blå Avis, idet man springer mellemmanden over, dvs. ingen bilforhandler skal tjene penge. Hvis man sælger en bil til en forhandler, så skalforhandleren jo bruge tid og ressourcer på at komme af med den igen, og derved opstår der meromkostninger for køberen. Så dette onlinesalg er en udmærket løsning for både køber og sælger, især hvis man kan vente flere uger med at sælge sin bil, indtil den rigtige køber pludselig dukker op.

 

Billede: nexusscars