Gode råd om billakering

22 marts of 2014 Af

Alle bilejere behandler deres bil som et lille barn, som de værner om. Nogle er mere pylrede end andre. Men de fleste er forfængelige, så de går meget op i udseendet på deres bil. Så en nylakering af en bil vil naturligvis få salgsprisen op på en bil, men det er efterhånden temmelig dyrt at få lavet en god bil lakering. Det kan nemt koste 20.000 kr. og opefter, så man skal naturligvis tage det i betragtning, om bilen i så fald vil stige med samme beløb, ellers bør man jo ikke lave en omlakering af bilen. Men man bør altid vedligeholde bilen, så hvis man har haft eventuelle biler eller udskiftede karosseridele, så bør der lakeres efter i samme farve, så bilen fremtræder med samme farve overalt.

 

Hvorfor er en bil lakering så dyr?

Det kræver enormt meget arbejde at foretage en grundig bil lakering, men til gengæld er resultatet også så godt, at den kan holde i mange år fremover måske over 20 år. En god bil lak er nemlig verdens bedste lak, den er meget vejrbestandig og med den rette vedligeholdelse og vask og polering, så kan man nyde en god lakering i rigtig mange år. Men især bør man holde bilen fri for salt og rust, så man bør få den undervognsbehandlet, fordi den store synder er vinterhalvåret med sne og sjap og frost, så det er bedst for bilen, at den kommer i garage i vinterhalvåret og kører så lidt som muligt. Derudover skal mange dele afmonteres, før man kan rengøre bilens gamle lakering, hvilket gøres med fortynder, hvorefter man placerer malertape på de dele, som ikke skal males. Derefter grundes bilen med en grundmaling (primer), hvilket får den endelige auto lak til at binde sig godt til metallet. Derefter sprøjtemales bilen 2 eller flere gange. Det er naturligvis mere kostbart at lakere bilen flere gange, og det kræver jo mere arbejde og maling, men lakeringen bliver også derefter. Endvidere koster en god lak ofte 400 kr. literen eller mere.

 

Gør-det-selv-lakering

Så hvis du bare kar haft et uheld med din forskærm i bilen, og du har købt en ny og umalet forskærm, så kan du eventuelt selv lakere denne eller få det klaret hos en autolakerer. Men man kan i diverse bilforretninger i dag købe auto lak, hvorefter man selv kan sprøjte dette på bilen. Men det skal gøres forsigtigt og varsomt. Helst indendørs og med god ventilation. Undgå støv og blæst, som kan ødelægge lakeringen. Og dampene er jo livsfarlige, så god udluftning er nødvendig. Men man kan enkelt og ret billigt købe en spraydåse med den rigtige farve, så du selv kan klare lakeringen. Husk at bilen ofte har en speciel farvekode, og det er den, du skal fokusere på, når du køber spraymalingen.

 

Online autolakering

Du kan selvfølgelig købe auto lak og tilbehør på flere hjemmesider og i flere butikker. Ofte kan man spare lidt, hvis man får det sendt fra et stort lager, som f.eks.

http://www.autolak-online.dk/

 

Previous:

Fordele med et anhængertræk

Next:

Bør man vælge gule eller hvide plader på bilen?

You may also like

Post a new comment